Vilde idéer får struktur

Uffe Koch er partner og administrerende direktør i PRE.DO, som blev etableret i august 2017. Med sig har han partner Maj-Britt Kjær Sørensen, og PRE.DO vil igennem en ny platform forsøge at hjælpe virksomheder med at få deres gode ideer skudt i gang eller skudt ned tidligt på en ny og intuitiv måde.

”Vi vil hjælpe etablerede virksomheder med er at udvikle nye ideer og produkter i forlængelse af deres portefølje af produkter, processer og services. At de ved siden af det eksisterende tør eksperimentere med nye, lidt vilde ting, som er i kanten af det, som de laver. Eksempelvis små forbedringer af produkter, nye kundepotentialer og markeder eller billigere produktion. Forbedringer, hvor man tager et eksisterende produkt og rykker det i en anden retning eller vildere ideer, hvor man måske vender ens forretning på hovedet”, siger Uffe.

Gennemgående iværksættertype

Før PRE.DO var Uffe Koch nok mest kendt for virksomheden Huge Lawn, der lavede smartphone-apps, som senere blev solgt til Miracle, hvor han også var tilknyttet efter salget. Men han savnede at lave noget selv og styre processen.

”Det var fedt at have en stor virksomhed og kunne rykke på store etablerede brands. Vestas kunne ringe den ene dag, Bestseller den anden. Men alligevel blev det lidt kedeligt for mig, for jeg er nok lidt en iværksættertype, fortæller Uffe.


Få fantaster og mange gode tilbud til iværksættere

Set ud fra et iværksættersynspunkt er Uffe Koch meget positivt stemt over for erhvervslivet i Aalborg, men han ville ønske, at det var tilladt at tænke stort uden at blive oplevet som mærkelig af samme grund.

”Det er sjældent, at jeg møder rene fantaster heroppe. Jeg synes, man møder flere i andre større byer. Der er nogle her, som tør tænke stort, men der er også stadig meget nordjysk beskedhed. Man kan få at vide, at man er mærkelig, bare fordi man tænker stort, det er ærgerligt. Jeg synes, det er fedt, når der er nogle folk med vildskab, der tør noget helt vanvittigt, fedt og stort”, siger Uffe.

 

Gode sparring og rådgivning til iværksættere

Uffe Koch har haft en del projekter og virksomheder bag sig, og det har bragt ham forbi BusinessAalborg mange gange igennem tiden, og han har haft et godt samarbejde med kommunen den vej.

”Jeg har snakket med de fleste af deres konsulenter, og det er en fantastisk, at man kan få feedback på idéer fra folk, der selv har erfaring fra et eller andet med forskellige, gode vinkler. Det, man så selv skal være god til, er at filtrere i det. De er gode til at se muligheder i det, man gør”, mener Uffe.

Universitetet og UCN er essentielle for Aalborg

Hos PRE.DO har de flere dygtige praktikanter fra UCN i øjeblikket, og Uffe Koch mener, at netop uddannelsesstederne er medvirkende til, at Aalborg er så godt et sted at drive virksomhed.

”Uden universitetet og UCN kunne Aalborg ikke bestå. De er helt essentielle. Jeg er meget bevidst om dem, og tænker meget på uddannelsesstederne, men jeg tror, der er mange virksomheder, der ikke gør det så meget, som de kan”, siger Uffe.


Aalborg skal sørge for, at de studerende bliver i området

Fordi Aalborg har så mange gode uddannelsessteder og muligheder, så er det populært for unge mennesker at komme til byen. Men Uffe Koch mener også, at erhvervslivet og kommunen skal være bedre til at sørge for, at de studerende bliver, når de er færdiguddannende.

”En lavt hængende frugt for erhvervslivet kunne være at sørge for, at flere af de studerende, der kommer til Aalborg for at læse, bliver hængende. Vi er ikke altid gode til at se, hvem der er derude. For der er et ret snævert vindue fra at de har gjort eksamen færdig, til de tænker, at nu skal jeg ud og søge job, og så er de mentalt flyttet fra byen og kommer aldrig tilbage. Der kunne vi godt have en hjerneflugt i Nordjylland, som vi skal arbejder imod,” slutter Uffe.

 

Fakta

Navn: Uffe Koch, 43 år

Titel: Direktør og partner i PRE.DO

Fritid: Bygger robotter og automatiserer sit hjem så meget, som hans kone tillader

Kæphest: Drop facaderne, snak med kunderne og lyt til dem