Fremtiden ser grøn ud for Malik Supply

Med udsigt over Limfjorden har Malik Supply hjemme i det centrale Aalborg. Virksomheden kigger dog meget længere ud over verdens vandmasser end den nordjyske fjord. Siden 1989 har de arbejdet med bunkering og oliehandel.

Men nu begynder man at ane en grønnere fremtid fra hovedkontoret på Skibbrogade. Her følger administrerende direktør Steen Møller nemlig med i, hvad der sker på energiområdet, hvor Aalborg Universitet er et omdrejningspunkt for flere forskningsprojekter omkring grøn omstilling.

- Der er ingen tvivl om, at aktiviteterne omkring universitetet gør Aalborg til en attraktiv by. For os betyder det især en del, at der er fokus på alternative brændstoffer. Vi kigger ind i en fremtid, hvor det handler om at finde nogle andre brændstoffer end de fossile. Der iagttager vi og forsøger at komme med i nogle af de projekter, der er. Vi ser, hvordan tingene udvikler sig, siger Steen Møller.

I Aalborg er det grønne partnerskab Green Hub Denmark desuden placeret. Herunder deltager Malik Supply også i dialogen om fremtidens alternative brændstoffer.

- Vi er kommet med i en task force for at bidrage med vores viden, og hvad vi kan tilbyde, lyder det fra ham.

- Lige nu er der meget fokus på, hvordan man får produceret alternative brændstoffer i en stor nok skala. Udfordringen er indtil videre, at det bliver dyrt i forhold til de brændstoffer, man kender i dag. Målet er at nærme sig en pris, hvor det bliver et reelt alternativ, siger direktøren.

Byder ind med infrastruktur

Hele vejen fra Frederikshavn, op til Skagen og ned langs Vestkysten til Esbjerg opererer Malik Supply en række olieterminaler under datterselskabet Nordic Marine Oil. Men det kan meget vel blive andet end olie, som fremadrettet fragtes ud til kystbyerne.

Virksomheden sidder nemlig klar til, at teknologien er på plads til at producere grønnere brændstofsmuligheder på et konkurrencedygtigt niveau. Når det sker, er planen at omstille Aalborg-virksomhedens nuværende infrastruktur til at inkludere fremtidens energikilder.

- Vi er klar og byder ind med vores infrastruktur og logistik, hvor vi har mulighederne for at levere brændstof. Vi har afsætningskanalerne på det maritime område. Der skal vi spille med på et tidspunkt. Det skal nok komme, og det bliver vores fremtid, lyder det fra Steen Møller.

Der er dermed ingen tvivl om, at Malik Supply bliver en del af den udvikling på energimarkedet, der kommer i kraft af den grønne omstilling.

- Vi leverer det brændstof, som kunderne efterspørger, og der kommer helt klart en øget efterspørgsel på alternative brændstoffer. Vores kunder er drevet af, hvad deres kunder efterspørger. Vi ser flere og flere tilfælde, hvor dem, som man fragter for, i højere grad kigger på en grøn profil, siger han.

Bånd til Grønland går fra Aalborg

Mens Malik Supply har hovedkontor i Aalborg, er deres aktiviteter andetsteds. Foruden de fysiske aktiviteter langs den jyske vestkyst handler de også på verdensplan.

Derudover har Malik Supply aktiviteter i Grønland, hvor virksomhedens identitet i høj grad udspringer fra.

- Det hele startede med, at vi leverede olie til grønlandske fisketrawlere i slutningen af 80’erne. Der var Aalborg et oplagt sted at placere sig på grund af relationerne mellem Aalborg og Grønland. Det satte det hele i gang, siger Steen Møller.

- Der har altid været tætte bånd mellem Aalborg og Grønland, og der er stadig mange veletablerede forbindelser mellem de to steder. Der er flere virksomheder udover os, der har skabt en god forretning på baggrund af det bånd, og de er vigtige for den forbindelse, siger han.

Foruden hovedkontoret i det nordjyske har Malik Supply også kontor i Fredericia.

Fakta

Navn: Steen Møller

Titel: Administrerende direktør

Alder: 55 år

Kæphest: Vi skal fejre det, som vi lykkes med. Men der findes altid en bedre løsning, og den skal vi finde

Fritid: Natur, jagt og golf