Lyras

Vi har mødt adm. direktør og grundlægger Rasmus Mortensen til en snak om hans oplevelser med at drive den fremadstormende grønne virksomhed Lyras i Aalborg.

Bedtime Digital Games

Spiludvikling i Aalborg og vigtigheden af at have en voksende fødekæde og et tæt samarbejde på tværs af både udviklere og uddannelsesinstitutioner er blandt ingredienserne til succes.

Badeanstalten

Badeanstalten nyder at være en del af storbyens liv, men producenten af velværeprodukter fokuserer også på at sætte farten ned.

Aalborg CSP

Aalborg som by er i udlandet kendt for kompetencer inden for grøn energi. En af de lokale virksomheder, der både supplerer til og trækker på det brand, er Aalborg CSP.

Kronen

Hos en af Aalborgs ældste forretninger handler det om at bevare en antik del af byens handelsliv. Derfor går Flemming Vammen mere op i de små, fysiske detaljer end vækstplaner og digitale muligheder.

Formue Nord

De bedste betingelser for succes findes i Aalborg. Det mener en af Europas dygtigste formueforvaltere, nemlig Formue Nord, som forvalter investeringer for over 350 mio. kroner for især nordjyske og jyske familier.

Ambolt

Kunstig intelligens danner ramme for en række software-løsninger, som Ambolt står bag. Vi er heldige at være hjemsted for Europas bedste hjerner på Aalborg Universitet.

Patrade

Innovation og virketrang er kendetegn for os nordjyder. Samtidig har vi ikke altid været så gode til at beskytte vores opfindelser. Se hvordan rådgivningsvirksomheden sørger for at være foran i konkurrencen om de dygtigste.

Louis Nielsen

Med en markedsandel på 40% og 1.000 ansatte er Louis Nielsen optikerkæden en stærk spiller i Danmark og samtidig en del af den internationale Specsavers koncern. Hovedkvarteret ligger i Aalborg - se hvad direktøren især sætter pris på ved at drive virksomhed fra en 'lille storby'.

Bentax

Kaffeleverandøren, der lever højt på aalborgensisk hæderlighed og ordentlighed, og som bruger en ganske særlig sparringspartner, når det kommer til vækst og udvikling.

Gandrup Element

At drive virksomhed i Aalborgs opland passer godt til den pladskrævende totalleverandør af råhuse. Samtidig er det vigtigt at gøre en forskel for lokalsamfundet for at tiltrække og fastholde medarbejdere.

De Forenede Dampvaskerier

Med 140 medarbejdere fra 20 forskellige kulturer, sætter De Forenede Dampvaskerier integration af nytilkomne flygtninge på agendaen og fremhæver Aalborg som et ganske særligt sted, når det kommer til samarbejde.

Liftra

Selvom 90% af omsætningen kommer fra eksportmarkeder som USA og Kina, er der ingen tvivl om at det specialbyggede løfteudstyr fortsat udvikles i Aalborg – det skyldes nogle ganske særlige hjerner i Aalborg.

Meny

Et madmarked i rivende udvikling og som aldrig står stille. Her mærker man tydeligt, at Aalborg er i vækst, og er en by man flytter til og ikke fra.

Salling

Med 400 ansatte har stormagasinchefen en klar holdning til, hvad der kendetegner erhvervsbyen Aalborg. Hun fortæller også om samarbejdet med Aalborg Kommune og løfter sløret for, hvad Salling betyder for Aalborg - og omvendt.

Bobach Stålentreprise

Familievirksomheden, som leverer alt i stål til totalentreprenører og boligforeninger, mener at aalborgensere har en ganske særlig tilgang til samarbejde, som vi kommer langt med.

Logimatic

Med verden som markedsplads nyder den maritime IT-virksomhed Logimatic godt af byens stærke uddannelsesinstitutioner. Et særligt netværk står direktørens hjerte nær, hvor de står sammen om at promovere den blå branche.

MT Højgaard

Byggefirmaet med 100 år på bagen og aktiviteter over hele verden har en ganske særlig ambition for håndværkerskoler i Aalborg og mener, at nordjysk snusfornuft kan spænde ben for vækst.

AKV Langholt

Bag nordjysk beskedenhed gemmer der sig en global spiller med omsætning på en kvart milliard kroner om året. Mød AKV Langholt, der omdanner kartofler til kartoffelmel, og som investerer kraftigt for at være klar til fremtidens høje vækstambitioner.

C. M. Transport

C. M. Transport har netop rundet 100 år, og fødselsdagsgaven var en omsætning på næsten 100 mio. kr. - svarende til en femdobling på 13 år. Hør hvilke udfordringer og muligheder der er ved at drive transportvirksomhed i hele Danmark med base i Nørresundby.

Asetek

Med en omsætning på en halv milliard og et godt tag i store kunder som Intel, Acer, HP og DELL, udvikler Asetek vandkølere til især gamer-computere, som sælges i hele verden. Udviklingen foregår i hovedkvarteret i Aalborg Øst.

Aalborg Chokoladen

Aalborg Chokoladen har i mere end 10 år budt på lækre smagsoplevelser. Se hvordan det er at drive chokoladefabrik i Aalborg, og hvad stifteren synes er det bedste ved vores region, og hvad vi bør smide laaangt væk.

SanGiovanni

Restaurant SanGiovanni har i over 30 år været et stykke af Italien på Vesterbro i Aalborg. Læs hvad indehaver Mikele Volpi mener, at Aalborggenserne skal alliere sig omkring.

Melsen Tech

Direktøren for Melsen Tech, har blandt andet arbejdet i København, München og Helsinki, men erhvervslivet i Aalborg er drevet af noget helt særligt, som du ikke finder andre steder.

Complea

IT-virksomheden Complea har valgt at have hovedkontor i Nørresundby af en ganske særlig grund og mener, at vi er gode til at rumme hinanden i Aalborgs erhvervsliv.

Labtech Data

Med 21 butikker og 110 ansatte har Labtech Data spredt sig fra en lejlighed i Aalborg til hele landet. Der er dog noget særligt ved nordjyder, mener stifteren, og så kan sport for alvor knytte bånd og skabe netværk.

SushiMania

Medejer Nathalie Ina Kühl værdsætter de kritiske og prisbevidste aalborgensere, der var de første til at sige god for den landsdækkende sushikæde.

BDO

For det globale revisions- og rådgivningsfirma er det især Aalborgs stærke uddannelsesinstitutioner, en ganske særlig handlekraft og Aalborg Lufthavn, som gør en forskel.

Niras

Med FNs verdensmål som en del af koncernstrategien har den rådgivende ingeniørvirksomhed en klar holdning til fremtidens forretning. Se også hvad regionsdirektøren synes, vi skal stå sammen om i Aalborg.

Textur

Hvis vi havde spurgt Dennis Juhl for 5 år siden, så ville han sige, at han aldrig ville åbne en restaurant i Aalborg. Læs hvorfor indehaveren af Textur og Struktur ændrede mening om Nordjyllands hovedstad.

Det nye sort

Hos reklamebureauet Det nye sort A/S er der højt til loftet, når det gælder kreative koncepter og et bevidst fokus på design som et håndværk. Se, hvad de synes er ganske særligt ved os nordjyder, og hvad vi skal være stolte af.