Louis Nielsen

Med en markedsandel på 40% og 1.000 ansatte er Louis Nielsen optikerkæden en stærk spiller i Danmark og samtidig en del af den internationale Specsavers koncern. Hovedkvarteret ligger i Aalborg - se hvad direktøren især sætter pris på ved at drive virksomhed fra en 'lille storby'.

GOMspace

Rumfartsvirksomheden GOMspace, der laver nanosatellitter er en af de virksomheder i Aalborg, som har allermest fart på, når det gælder vækst og tilgang i medarbejdere. Virksomheden tiltrækker rumingeniører fra hele verden og har en klar holdning til, hvordan vi sikrer fremtidig vækst i Aalborg.

Samsung Research Center Denmark

Samsung Electronics har 330.000 medarbejdere på verdensplan. 48 af dem sidder her i Aalborg og udvikler koncernens bluetooth løsninger. Se hvorfor Aalborg-afdelingen er noget ganske særligt for sydkoreanske Samsung.

Alfa Laval Aalborg

Alfa Laval kan trække rødder tilbage til 1919 i Aalborg. Infrastruktur, international og innovation er vigtige kendetegn for Aalborg, fortæller adm. direktør, som driller nordjyder med noget ganske særligt.

Neas Energy

Med en omsætning på godt 30 milliarder kroner, er Neas Energy en af Aalborgs helt store spillere. Virksomheden, der handler med energi, formår at tiltrække både danske og internationale medarbejdere og har en ganske særlig holdning til, hvordan de internationale skal onboardes.

Bentax

Kaffeleverandøren, der lever højt på aalborgensisk hæderlighed og ordentlighed, og som bruger en ganske særlig sparringspartner, når det kommer til vækst og udvikling.

Gandrup Element

At drive virksomhed i Aalborgs opland passer godt til den pladskrævende totalleverandør af råhuse. Samtidig er det vigtigt at gøre en forskel for lokalsamfundet for at tiltrække og fastholde medarbejdere.

Siemens Gamesa

Viden, kompetencer og beliggenhed er vigtige elementer for Aalborg største private arbejdsplads. Her kan den global vindmølle mastodonts høje vækstambitioner indfries – men der er stadig plads til forbedringer.

Gatehouse

Med verden som markedsplads for tracking-software strømmer internationale medarbejdere til IT-firmaet, der både oplever markant vækst, og som har en klar holdning til Aalborg som global by.

De Forenede Dampvaskerier

Med 140 medarbejdere fra 20 forskellige kulturer, sætter De Forenede Dampvaskerier integration af nytilkomne flygtninge på agendaen og fremhæver Aalborg som et ganske særligt sted, når det kommer til samarbejde.

Liftra

Selvom 90% af omsætningen kommer fra eksportmarkeder som USA og Kina, er der ingen tvivl om at det specialbyggede løfteudstyr fortsat udvikles i Aalborg – det skyldes nogle ganske særlige hjerner i Aalborg.

Meny

Et madmarked i rivende udvikling og som aldrig står stille. Her mærker man tydeligt, at Aalborg er i vækst, og er en by man flytter til og ikke fra.

DI-Aalborg

Der er ingen tvivl om, at andre DI-regionalforeninger kigger misundeligt til Aalborg, hvor samarbejdet er præget af gensidig respekt og handlekraft.

BDO

For det globale revisions- og rådgivningsfirma er det især Aalborgs stærke uddannelsesinstitutioner, en ganske særlig handlekraft og Aalborg Lufthavn, som gør en forskel.

Lund & Staun

Aalborg er en metropol af muligheder for byggefirmaet, der bl.a. er kendt for deres bæredygtige byggerier. Her er nærværet og samarbejdet i Aalborg afgørende for firmaets succes.

Salling

Med 400 ansatte har stormagasinchefen en klar holdning til, hvad der kendetegner erhvervsbyen Aalborg. Hun fortæller også om samarbejdet med Aalborg Kommune og løfter sløret for, hvad Salling betyder for Aalborg - og omvendt.

Bobach Stålentreprise

Familievirksomheden, som leverer alt i stål til totalentreprenører og boligforeninger, mener at aalborgensere har en ganske særlig tilgang til samarbejde, som vi kommer langt med.

Blue Workforce

Med banebrydende robotter som arbejdsfelt, der bl.a. skaber stor interesse i USA og Asien, har Blue Workforce verden for sine fødder. Alligevel har stifter og CEO Preben Hjørnet valgt at satse på Aalborg.

Erhverv Norddanmark

Erhvervsorganisationen med de dybe rødder tæller i dag over 500 medlemmer. Som medlem af Aalborg Erhvervsråd har formanden en række mærkesager og en klar holdning til, hvordan vi skaber de bedste vilkår for erhvervslivet.

Logimatic

Med verden som markedsplads nyder den maritime IT-virksomhed Logimatic godt af byens stærke uddannelsesinstitutioner. Et særligt netværk står direktørens hjerte nær, hvor de står sammen om at promovere den blå branche.

Wrist Ship Supply

Som Nordeuropas eneste 'ship handler', lever Wrist Ship Supply i Nørresundby af at sælge proviant og udstyr til skibe og offshore platforme i hele verden. Se hvorfor Aalborg betyder noget ganske særligt for den københavnske direktør.

PRE.DO

Serieiværksætteren Uffe Koch drømmer om flere fantaster og har en klar holdning til, hvordan vi sikrer vækst i Nordjylland. Lige nu arbejder han på et koncept der skaber struktur på vilde idéer og skæve vinkler.

MT Højgaard

Byggefirmaet med 100 år på bagen og aktiviteter over hele verden har en ganske særlig ambition for håndværkerskoler i Aalborg og mener, at nordjysk snusfornuft kan spænde ben for vækst.

Aviatec

Med 85% eksport og 30% højere omsætning i år har underleverandøren Aviatec fat i den lange ende. Hør hvordan de nyder godt af Aalborgs DNA, og hvad de mener, vi alle bør tage mere ansvar for.

C. M. Transport

C. M. Transport har netop rundet 100 år, og fødselsdagsgaven var en omsætning på næsten 100 mio. kr. - svarende til en femdobling på 13 år. Hør hvilke udfordringer og muligheder der er ved at drive transportvirksomhed i hele Danmark med base i Nørresundby.

AKV Langholt

Bag nordjysk beskedenhed gemmer der sig en global spiller med omsætning på en kvart milliard kroner om året. Mød AKV Langholt, der omdanner kartofler til kartoffelmel, og som investerer kraftigt for at være klar til fremtidens høje vækstambitioner.

Melsen Tech

Direktøren for Melsen Tech, har blandt andet arbejdet i København, München og Helsinki, men erhvervslivet i Aalborg er drevet af noget helt særligt, som du ikke finder andre steder.

Asetek

Med en omsætning på en halv milliard og et godt tag i store kunder som Intel, Acer, HP og DELL, udvikler Asetek vandkølere til især gamer-computere, som sælges i hele verden. Udviklingen foregår i hovedkvarteret i Aalborg Øst.

SACKit

Designvirksomheden SACKit satser benhårdt på eksportmarkedet, og det er ingen hindring at være bosiddende i Aalborg. Men der er uudnyttede muligheder at hente i samarbejde og netværk. Vi har mødt Managing Director Peter Rasmussen til en snak om at drive virksomhed i Aalborg.

Niras

Med FNs verdensmål som en del af koncernstrategien har den rådgivende ingeniørvirksomhed en klar holdning til fremtidens forretning. Se også hvad regionsdirektøren synes, vi skal stå sammen om i Aalborg.

Aalborg Chokoladen

Aalborg Chokoladen har i mere end 10 år budt på lækre smagsoplevelser. Se hvordan det er at drive chokoladefabrik i Aalborg, og hvad stifteren synes er det bedste ved vores region, og hvad vi bør smide laaangt væk.

SanGiovanni

Restaurant SanGiovanni har i over 30 år været et stykke af Italien på Vesterbro i Aalborg. Læs hvad indehaver Mikele Volpi mener, at Aalborggenserne skal alliere sig omkring.

Intego

Med en medarbejderstab på 800 har Intego godt fat i det danske marked. Hør hvad stifter og adm. direktør synes, Aalborgs erhvervsliv skal stå sammen om, og hvad vi bør sætte ekstra fokus på for at sikre fremtiden.

Det nye sort

Hos reklamebureauet Det nye sort A/S er der højt til loftet, når det gælder kreative koncepter og et bevidst fokus på design som et håndværk. Se, hvad de synes er ganske særligt ved os nordjyder, og hvad vi skal være stolte af.