Hos Delegate kommer mennesket først

Det er ikke tilfældigt, at IT-virksomheden Delegates aalborgensiske kontor er placeret i Aalborg Øst under NOVI og med Aalborg Universitet som nabo, forklarer Thomas Bo Holm Nielsen, direktør for Delegate i Aalborg.

”Det er helt optimalt for os at ligge lige her. Det giver os en tilstedeværelse på universitetet, som er enormt vigtig, for en stor del af vores DNA er at finde unge, dygtige folk og lære dem op, så de kan komme ud og være rigtig dygtige IT-konsulenter. Derfor er de studerende, som vi har ansat, altid velkomne til at komme og spise frokost og spille bordfodbold herovre.”

Men selvom Delegate er en IT-virksomhed, der har leveret IT-løsninger til blandt andet Region Nordjylland samt en række store- og mellemstore virksomheder, så er der én ting, som er vigtigere end alt andet.

”For os er det altid mennesket, som kommer først. Det er CPR-nummer før CVR-nummer. Delegate skal være en god forretning, men vi tror først og fremmest på, at glade medarbejdere giver dygtige medarbejdere, hvilket i sidste ende giver vores kunder en bedre oplevelse og mere værdi.”

Delegate blev stiftet i 2006 og har omkring 200 medarbejdere fordelt på kontorer i Virum, Aarhus, Aalborg og Holland. Aalborg-kontoret blev etableret i 2017 og har i dag 20 medarbejdere.

 

Emma Gad har gjort sit indtog

Netop det fokus har gjort, at Delegate har fået intet mindre end tre priser som henholdsvis Danmarks bedste IT-arbejdsplads (i 2022 og 2023), Danmark bedste arbejdsplads for kvinder (2022) samt Danmarks bedste arbejdsplads for unge (2023).

Nogle priser, som Thomas Bo Holm Nielsen er enormt stolt over og hver dag arbejder for at leve op til på Delegates Aalborg-kontor. Han er selv født og opvokset i Aalborg og ikke mindst uddannet fra Aalborg Universitet. Trods en afstikker til København rykkede han tilbage til Aalborg, hvor han i 2019 blev en del af Delegate. Siden har han været med til at udvikle på det, som udgør en stor del af medarbejderfundamentet i IT-virksomheden.

”Jeg har været med til at lave en Emma Gad-bog til vores medarbejdere, som tager udgangspunkt i ordentlighed, men også lære dem om vores boutique-begreb. Boutique dækker over det at skabe en unik oplevelse for kunden med fokus på nærvær og respekt. Det er 20 konkrete råd til, hvordan du er en god kollega, og hvordan du møder en kunde. Den er fyldt med gode, gamle dyder – og det er noget, som, jeg tror, betyder rigtig meget i Nordjylland.”

Det unikke ved Aalborg

Selv om 'ordentlig' gennemsyrer hele Delegate på tværs af alle kontorerne, oplever Thomas Bo Holm Nielsen, at det muligvis er endnu vigtigere i en by som Aalborg.

”For mig at se er ordentlighed ekstremt vigtigt for aalborgensere og nordjyder generelt. Man skal virkelig holde, hvad man lover heroppe. Derudover betyder netværk og relationer også enormt meget for mange af vores nordjyske kunder, så det betyder også, at vi ofte sidder fysisk ude ved mange af vores kunder i Nordjylland.”

Generelt fylder relationer og samarbejder i stort set alt, hvad Delegate gør. Foruden det tætte samarbejde med Aalborg Universitet har de også indgået et samarbejde med Aalborg Håndbold og sponsorer deres ungdomsakademi.

”Vi håber, at vi kan lære noget af Aalborg Håndbold i forhold til, hvordan de håndterer alle deres unge talenter. Men de har så taget vores boutique-begreb til sig, og de arbejder målrettet med at blive verdens bedste håndboldklub både inden for og uden for banen.”

I Delegate er noget af det vigtigste at blive ved med at være en arbejdsplads, hvor medarbejderne trives og er glade for at gå på arbejde.

”Vi har konstant fokus på, hvordan vi kan blive ved med at være den bedste arbejdsplads. Derfor måler vi vores medarbejderes trivsel hver uge og så følger vi op på det, hvis der er noget, som skal ændres. Mine medarbejdere ved, de kan komme til mig, og den tilgang passer bare rigtig godt ind her i Aalborg.”

”Det handler om en konstant vilje til at ville hinanden på kontoret. De mennesker, vi ansætter, skal selvfølgelig kunne levere IT-produkter til vores kunder, men de skal også være med til at blive ved med at skabe Danmarks bedste IT-arbejdsplads.”

Digital dannelse som nødvendighed

I Aalborg såvel som Nordjylland er der dog særligt ét punkt, som fylder for den aalborgensiske afdeling af Delegate:

”Aalborg – og Nordjylland – trænger virkelig til at blive digitaliseret. Jeg hørte engang en forsker fra AAU sige, at Aalborg mangler digital forestillingskraft, men digitaliseringen er bare så enormt vigtig, hvis ikke Nordjylland skal kobles af. IT skal være med til at drive os frem, men i Nordjylland har vi en stor opgave, fordi nordjyder også synes, det skal kunne svare sig at investere i IT – og det skal vi vise dem, at det kan. Vi har potentialet til det heroppe, og jeg bliver enormt stolt over alle de dygtige mennesker, som kommer ud fra Aalborg Universitet.”

Potentiale for mere digitalisering i Nordjylland

Netop derfor gør Delegate sig konstant umage, så de er og bliver en attraktiv arbejdsplads. Det kræver, at ordentlighed og relationer er i højsædet.

”Heroppe gør det ikke noget, hvis du kender en, som kender en. Det gør det bare lettere, når vi skal sælge vores IT-løsninger, at der er en god relation med fokus på ordentlighed og nærvær.”

For potentialet findes uden tvivl i Nordjylland, når det gælder digitalisering – fra Skagen og hele vejen ned igennem Nordjylland findes der virksomheder, som kunne have gavn af et digitalt løft.

”Der er et enormt stort potentiale i Nordjylland i forhold til digitalisering. Jeg tror, at vores fornemmeste opgave er at skubbe til digitaliseringen her i Nordjylland, men det skal altid være med fokus på mennesket først og med fokus på ordentlighed – både over for vores kolleger og over for vores kunder.”

”Vores strategi helt tilbage fra starten mundede ud i to løfter: Et medarbejderløfte og et kundeløfte. Medarbejderløftet kommer først – fordi jeg tror på, at glade medarbejder giver merværdi og en langt bedre oplevelse for vores kunder.”

Fakta

Navn: Thomas Bo Holm Nielsen, 44 år
Titel: Direktør for Delegate Aalborg

Fritid: Familie – og golf når der er tid

Kæphest: Når mennesker trives skaber de størst værdi