De langvarige relationer betyder alt

Intego A/S har med en omsætning på godt og vel 700 mio. kroner og en medarbejderstab, som har rundet 800, godt fat i det danske marked. I hovedkvarteret i Aalborg har vi mødt stifter og adm. direktør Jens Frost Mikkelsen til en snak om at drive virksomhed i hele Danmark fra basen i Aalborg.

Sammen med direktør og COO Lars Schjødt stiftede Jens Frost Mikkelsen den tekniske servicevirksomhed med spidskompetencer i el-teknik, mekanik og automation tilbage i 2007.

”Vores fokus har hele tiden været at skabe forretning gennem langvarige kunderelationer. En meget stor del af vores omsætning kommer i dag fra samarbejdsaftaler med kunder i hele landet og tæller store kunder som Danish Crown, Tulip, Danpo, DLG og Arla,” fortæller Jens.

 

Vækst gennem opkøb

Over de seneste 12 år er virksomheden vokset stødt blandt andet gennem opkøb af andre servicevirksomheder. Intego er i dag en af landets største på sit område med kunder inden for især industri, infrastruktur og erhverv.

”Vores strategi har aldrig været vækst og volumen for en hver pris. Men vi ser muligheder i at være geografisk velrepræsenteret i hele Danmark og har i dag 14 afdelinger. Med vores seneste opkøb i februar 2019 har vi nu også fået et solidt fodfæste på Sjælland,” fortæller Jens.

 

Arbejdsomme aalborgensere

På hovedkontoret i Aalborg, hvor Jens har base, arbejder de 180 lokale medarbejdere dels med serviceopgaver i hele Nordjylland og dels med den administrative del af Intego.

”Som servicevirksomhed betyder vores medarbejdere alt. Det er dem og deres faglighed, som gør forskellen for vores kunder. Jeg oplever, at medarbejdere i Aalborg er stabile, loyale og arbejdsomme. Vi har derfor en solid administration, som fungerer som back-office for vores forretning og afdelinger,” understreger Jens.

Et sundt erhvervsliv

”Jeg synes, at vi har et sundt erhvervsliv i Aalborg. Et erhvervsliv som er præget af ordentlighed, og hvor en aftale er en aftale,” fortæller Jens og fortsætter:

”I min optik er det vigtigt, at vi som erhvervsledere sætter fokus på arbejdsmiljø og bakker op om Aalborgs miljøprofil. Det ligger mit hjerte nær, og det kan vi bedst gøre i fællesskab.

Derudover glæder jeg mig over, at den 3. Limfjordsforbindelse er rykket tættere på, fordi det gør det lidt nemmere for vores medarbejdere at komme frem. Det er blandt andet derfor, at vi er medlem af Aalborg Alliancen, hvor vi har fået et tættere samarbejde med Jobcenter Aalborg om ansættelse af administrative medarbejdere”.

Ekstra fokus på SMV'er

Som adm. direktør i en af Aalborg største virksomheder, er Jens Frost en del af kommunens G20-netværk.

”Det giver god mening for mig at være medlem af forskellige netværk for at finde sparring blandt andre erhvervsledere,” uddyber Jens, som også har en klar holdning til Aalborgs erhvervsstruktur:

”Jeg synes, det er vigtigt, at vi sætter ekstra fokus på mængden af SMV’er i Aalborg. Vi er en række store virksomheder, som får en masse opmærksomhed, men de virksomheder, som, der er flest af, er i virkeligheden SMV’er. Og de er essentielle for vores erhvervsstruktur,” påpeger Jens og fortsætter:

”Her oplever jeg, at iscenesættelsen og setup’et bag BusinessAalborg fungerer rigtig godt. De har nogle gode og værdiskabende tiltag i forhold til at bakke op om SMV’ers udvikling”. 

Logistik i udkanten

”Når det kommer til logistik er det faktisk ikke særligt praktisk at have hovedkvarter her i Aalborg. Vi bruger meget tid på landevejene for at komme rundt til vores forskellige afdelinger. Men der er heldigvis også mange fordele ved at have base i hjertet af Aalborg, fortæller Jens med et smil.

”Vi har bevidst en meget flad struktur og lægger vægt på at være decentrale i vores organisering. I stedet for at trække medarbejdere rundt om i landet her til Aalborg til møder har vi i ledelsen valgt at bruge tid i marken sammen med dem. Det giver størst mening og værdi for os at være der, hvor det hele sker. At opleve hvordan man arbejder og møde kunderne på stedet,” slutter Jens vores snak om at drive landsdækkende virksomhed med base i Aalborg.

Fakta

Navn: Jens Frost Mikkelsen, 55 år

Titel: Adm. direktør og stifter af Intego A/S

Fritid: Familie, jagt, cykling, svømning. Jeg sætter pris på at være ude i naturen og synes det er vigtigt at holde mig i form.

Kæphest: Hvor der er vilje, er der vej. Hvis man arbejder for det, er der altid muligheder.