I Aalborg finder vi løsninger

Med 70% af omsætningen i Nordjylland er BOBACH STÅLENTREPRISE med til at sætte sit præg på Aalborgs mange nybyggerier. Direktør Helle Bobach, der er 3. generation i den familieejede virksomhed, er overbevist om, at vi i Aalborg har en ganske særlig tilgang til samarbejde – usnobbet og ordentlig.

BOBACH er en smede- og ingeniørvirksomhed, som kan levere alt i stål til byggebranchen, herunder altaner og trapper. ”Vores rødder stammer helt tilbage fra 1897, men i dag er vi typisk underleverandør til totalentrepriser eller direkte til boligforeninger”, fortæller Helle fra produktionen på Rørdalsvej.

Byudvikling og investeringslyst

”Aalborg har de senere år været inde i en rivende udvikling, hvor der er meget fokus på byudvikling og stærke lokale investorer, som har igangsat et række spændende byggeprojekter. Det smitter af på os som underleverandør.

Det, at der er så mange nytænkende byggeprojekter i gang, gør, at Aalborg har været god for os”, fortæller Helle og fortsætter: ”Vores succes er baseret på netværkssalg og de gode relationer, som vi har opbygget gennem mange år med såvel totalentreprenører som boligforeninger”.

'Den altan har jeg bygget'

Med en baggrund som bygningsingeniør fra Aalborg Universitet, flere års erfaring som projektleder og mange overvejelser om livet som selvstændig, satte Helle sig som 30-årig i direktørstolen for BOBACH, der i dag har ca. 45 ansatte – primært klejnsmede, produktionsteknologer og ingeniører.

”Mange af vores medarbejdere har været her i rigtig mange år. De er trofaste, dygtige og villige til at gøre en ekstra indsats, når vi som ordreproducerende virksomhed har travlt”, understreger Helle. ”Som nordjyder har de en meget høj faglig stolthed, og det at kunne pege rundt i byen på boligbyggerier, hvor vi har leveret altanerne, gør vores arbejde nærværende”.

Vi taler samme sprog i Aalborg

Udover at være direktør i BOBACH er Helle medlem af DI-bestyrelsen i Aalborg. ”Det er min vurdering, at erhvervsledere er gode til at bruge hinanden på tværs i Aalborg.

Jeg oplever en tydelig forskel på vores samarbejde med byggeledere i Aalborg og i København”, fortæller Helle og uddyber: ”Byen er ikke større, end at vi også møder hinanden til f.eks. badminton. Det giver en løsningsorientering og usnobbet tilgang til samarbejde. Vi har meget fokus på ikke at brænde vores broer, for vi mødes jo nok igen. Selvom vi er underleverandør, så kan vi sagtens være med på løsningsniveau – det giver også tit mere konkurrencedygtige priser, at vi bliver taget med på råd undervejs. Det kommer ikke så naturligt i Hovedstadsområdet”, fastslår Helle.

Gemt i underskoven

”Det er min oplevelse, at Aalborg Kommune gør rigtig meget for iværksættere og for kommunens store virksomheder. Jeg synes, det er vigtigt at huske på, at de fleste af Aalborgs mange virksomheder er små og mellemstore virksomheder, der kan blive lidt gemt og glemt i underskoven. Selvom vi er underleverandører til de store, er det vigtigt også at huske den betydning, vi har for erhvervslivet - økonomisk såvel som beskæftigelsesmæssigt”, understreger Helle. ”I BOBACH har vi f.eks. meget fokus på at have lærlinge og være med til at uddanne fremtidens arbejdskraft inden for bl.a. stål”

Gro eller dø

Ifølge Helle er det ikke et mål i sig selv at øge omsætningen markant. ”Vi driver en fornuftig forretning, og jeg ser et klart et skifte fra, at vi primært leverer skræddersyede løsninger, som andre arkitekter har udarbejdet, til at vi bliver systemleverandør og i stedet selv sætter vores præg og design på f.eks. altaner. På den måde kan vi nemlig være ekstra konkurrencedygtige”, afslutter Helle vores snak om at være underleverandør til det byggeboom, som Aalborg oplever i disse år.

Fakta

Navn: Helle Bobach, 35 år

Titel: Direktør og ejer af BOBACH STÅLENTREPRISE

Fritid: Familien som inkluderer 3 små børn, orienteringsløb og naturen.

Kæphest: Der skal være balance mellem familie og arbejde for mig selv og mine medarbejdere.