Handlekraft i Aalborg

Med 75 medarbejdere er Aalborg den nordjyske bastion for det globale revisions- og rådgivningsfirma BDO. Her er det især de stærke uddannelsesinstitutioner UCN og AAU, en helt særlig handlekraft og det faktum, at Aalborg Lufthavn gør det nemt at komme til og fra byen som erhvervsmæssigt er en kæmpe fordel.

Vi har mødt Mads Madsen, Christian Brasholt Larsen og Claus Brix – alle partnere og ledere i BDO til en snak om at drive virksomhed i Aalborg og deres fornemmelse af byen, som er gået fra at være kendt for sin tunge industri til sin tunge viden.

Alle veje fører til Aalborg

BDO er et af de største revisionsfirmaer i Nordjylland og Danmarks fjerde største. Firmaet har hovedkontor i Aarhus og kontorer i 30 danske byer.

”Der er ingen tvivl om, at Aalborg er en vækstby for BDO. Vi er 75 medarbejdere her på Visionsvej, og mange af de arrangementer, BDO holder for nuværende og potentielle kunder, foregår i Aalborg,” fortæller Claus, hvorefter Christian fortsætter: ”Aalborg er en oplagt konferenceby, også når det kommer til interne møder i BDO-koncernen. Det er langt nemmere og hurtigere at komme her til Aalborg for vores københavnske kolleger end til hovedkontoret i Aarhus”.

”Aalborg Lufthavn gør helt klart verden mindre,” understreger Christian, som ofte har forretningsrejser til Rumænien. ”Der er heller ingen tvivl om, at vores internationale lufthavn har været med til at skabe et aalborgensisk erhvervsliv med et internationalt udsyn”.

Et tiltrængt ansigtsløft der sætter spor

”Jeg oplever meget fornemmelsen af at det gør vi bare i Aalborg! Her rykker det, og beviset er tydeligt,” fortæller Mads og fortsætter: ”Her er masser af kultur, oplevelser, spisesteder og barer. Der sker noget for alle aldersgrupper, og byen er ikke længere en lillebror til Aarhus. Helt fra Vestre Fjordpark til havnen har Aalborg fået et markant ansigtsløft, og det smitter af på stemningen i byen. Aalborg er nærmest blevet en ny by over de sidste 10 år”.

Uddannelsesbyen Aalborg

”Det er en kæmpe fordel for os at høre hjemme midt i en uddannelsesby som Aalborg”, fortæller Mads og fortsætter: ”Her er mange veluddannede unge at vælge imellem, når vi rekrutterer, og det er nemt for vores medarbejdere at videreuddanne sig. Jeg oplever, at det ikke bare er blevet populært for unge at flytte til Aalborg. Med de mange spændende jobmuligheder er byen også blevet et sted, hvor de bliver efterfølgende. Hele vores landsdel drager fordel af, at så mange dygtige kandidater bliver uddannet i Aalborg”.

”Vores kunder er jo erhvervsdrivende – både de store og veletablerede virksomheder, de mange SMV’ere og de nye iværksættervirksomheder. Sidstnævnte giver os måske ikke så meget arbejde lige nu, men vi prioriterer at være med til at hjælpe dem godt på vej. På samme måde som Aalborgs uddannelsesinstitutioner er vigtige for erhvervslivet, er iværksættermiljøet også en vigtig del af vores fremtidige forretningsgrundlag”, fortsætter Mads.

Konkurrence om de bedste

”Aarhus er heller ikke længere en konkurrent i forhold til rekruttering”, pointerer Claus og fortsætter: ”Set med BDO-briller er Aalborg et ungt kontor med en gennemsnitalder på 37 år. Det skaber liv og dynamik, og da vi ofte rekrutterer direkte fra UCN og AAU er udbuddet stort. Vi har både studentermedhjælpere og trainees som en fast bestanddel af vores medarbejderstab. De er med til at sikre, at vi også i fremtiden har topkvalificerede medarbejdere”. 

”Revisionsbranchen er i rivende udvikling p.g.a. ny teknologi, mere internationalisering og strammere lovgivning. Der er ingen tvivl om, at rådgivningsdelen i vores forretning kommer til at fylde mere og mere, og at vi kommer til at ansætte flere specialister fremover i stil med vores skatte- og momseksperter”, tilføjer Christian.  

Handlekraft på barometeret

”I min optik blomstrer erhvervsvenligheden i Aalborg. Her er gode rammebetingelser for virksomhederne og for, at de kan vokse og tjene penge; og der er stor respekt om at få ting til at lykkes - både på politisk niveau og i erhvervslivet,” understreger Claus og bliver suppleret af Christian: ”For os er det vitalt, at vi også fremover står sammen om vigtigheden af uddannelse og infrastruktur, så Aalborg forbliver en handlekraftig by".

Fakta

Navn: Christian Brasholt Larsen, 43 år

Titel: Partner, statsautoriseret revisor, BDO Aalborg

Fritid: Familie, børn og jagt

Kæphest: Der er ingen grund til at gøre det sværere, end det er.

Fakta

Navn: Mads Madsen, 33 år

Titel: Partner, statsautoriseret revisor, BDO Aalborg

Fritid: Fodbold, crossfit og cykling

Kæphest: Man kan lige så godt gøre det ordentligt og rigtigt første gang.

Fakta

Navn: Claus Brix, 44 år

Titel: Director cand.merc.aud, BDO Aalborg

Fritid: Familie, børn, golf og gourmet

Kæphest: Det skal være sjovt.