De bedste betingelser for succes findes i Aalborg

En af Europas dygtigste formueforvaltere ligger her i Aalborg. Formue Nord forvalter investeringer for over 350 mio. kroner for især nordjyske og jyske familier, hvor minimuminvesteringen er 1 mio. kroner.

Vi har mødt investeringsdirektør og medstifter Rasmus Viggers til en snak om at vælge Aalborg som base. Tilbage i 2015 etablerede han sammen med Thøger Dam Johansen virksomheden Formue Nord, som nu har til huse i Boxit-kontorfællesskabet på Østre Allé. Fra hjørnekontoret med udsigt ud over Aalborg, kan de dagligt følge med i, hvor stærkt det går i Aalborg.

”Vores niche er investeringer i børsnoterede vækst- og udviklingsvirksomheder. Mange af vores kunder er tidligere virksomhedsejere eller serieiværksættere, som godt kan lide premisen om at kanalisere deres formue ud i nye fremadstormende virksomheder”, fortæller Rasmus.

Aalborg-København tur-retur

De to virksomhedsejere mødtes oprindeligt på Aalborg Universitet, fulgtes ad til kandidaten på CBS og fandt derefter begge gode job i den finansielle sektor i København:

”Det med at skabe sit eget, det optimale sted for investeringer lå længe i baghovedet”, fortæller Rasmus, der allerede som barn hjemme på drengeværelset begyndte at investere sine penge. ”Joakim von And var nok lidt et forbillede”, fortæller han med et smil.

”Når man gerne vil etablere virksomhed, er der rigtig mange parametre at overveje, og vi vurderede, at de bedste betingelser for at skabe succes som forretning ville være at rykke tilbage til Aalborg. Ved at vende tilbage til Nordjylland kunne det familiemæssige puslespil bedre gå op. Og samtidig ville vi med base i Aalborg kunne bruge vores jyske baggrund og opbygge en niche-virksomhed, der differentierede sig. I stedet for at gå til alle de samme arrangementer, som kapitalforvaltere gør i hovedstaden, søger vi vores egne veje og har fx lagt meget vægt på at skabe tætte relationer til virksomhedsrådgivere i børsnoterede virksomheder i hele Norden”, forklarer Rasmus.

Europas bedste

Formue Nord har for nylig vundet to prestigefyldte priser i London, nemlig som den bedste investeringsfond i Europa dels inden for deres specialisering og dels som den bedste upcoming formueforvalter.

”De priser er en blåstempling af vores arbejde, hvor vi formår at komme med solide afkast til vores investorer uafhængig af aktiemarkederne. Selvom om nordjyder kan være beskedne af natur, er jeg virkelig stolt af, at vi har formået at bygge så stor en forretning op i Aalborg på så kort tid, fortæller Rasmus, som også understreger følelsen af at blive taget godt imod i Aalborg.


Det særlige ved Aalborg

Når Rasmus bliver spurgt ind til kendetegn ved Aalborgs erhvervsliv, er han ikke i tvivl:

”Det er min oplevelse, at man i Aalborg gerne vil hjælpe hinanden og gerne vil gøre noget godt for andre. Det er, som om vi spiller på samme hold og ikke er så konkurrencemindede. Og det er passer godt til vores mindset i Formue Nord”, fortæller Rasmus og fortsætter:  

”Jeg synes, det er fedt at være en del af en proaktiv kommune, som ikke tager erhvervsliv og vækst for givet, men som lægger vægt på at hjælpe nye virksomheder godt på vej og forstår vigtigheden af at fokusere på nye virksomheder. Som nyetableret virksomhed nød vi blandt andet godt af sparring og rådgivningstimer gennem BusinessAalborg”.

Vigtig specialisering i Aalborg

Aalborg Universitet var stedet, hvor de to virksomhedsejere mødtes, og Rasmus fremhæver flere gange betydningen af universitetet, som snart etablerer en ny kandidatgrad inden for finansiering og investering.

Det ser vi som et meget stort plus for Aalborg, forklarer Rasmus og fortsætter:

”Jeg tror, at det vil betyde, at flere talenter inden for finansiering fremover vil tilvælge Aalborg fremfor fx CBS i København. Når vi i Formue Nord skal udvide vores virksomhed, er det en stor fordel for os at kunne rekruttere direkte i baghaven, og samtidig kan vi nyde godt af at have dygtige studentermedhjælpere og projektsamarbejder med kandidater inden for vores niche af investeringer. Det kan også skabe grobund for flere virksomheder inden for finansiering og investering i Nordjylland”.


Fremtidsdrømme

Når det kommer til fremtiden, har de to virksomhedsejere ambitioner om at gøre, hvad de har gjort hidtil:

”Vi har været lukket for ny kapital siden foråret, men åbner op i januar og februar 2020, hvor vi forventer at øge vores formue under forvaltning til en halv milliard kroner. Derefter vil vi igen være lukket på ubestemt tid. Over det kommende år vil vi samtidig opruste på antal medarbejdere, forventeligt fra lokalområdet. Men det vigtigste for os er, at vi vedbliver at levere attraktive, gerne to-ciftrede, afkast uanset om markedet går op eller ned, fortæller Rasmus. 

”Jeg ser ingen udfordringer i blive ved med at have hovedkontor i Aalborg. Vores arbejde med formueforvaltning har som sådan ingen geografisk forankring. I takt med vores vækst giver det eksempelvis mere mening at åbne et kontor i Stockholm end i København for at positionere os endnu stærkere i Norden”, slutter Rasmus vores snak om at drive virksomhed med base i Aalborg. Han når dog også at tilføje, at en direkte flyrute mellem Aalborg og Stockholm er på ønskelisten.  

Fakta

Navn: Rasmus Viggers, 32 år

Titel: Investeringsdirektør og stifter af Formue Nord

Fritid: Familien som tæller tre piger og en hustru, badminton og virksomheden

Kæphest: Handlekraft er vigtig. Man skal stå ved det, man tror på og forfølge det.