Lokalt jurastudie hjalp væksten i STORM

STORM Advokatfirma har haft hjemme i Aalborg, siden virksomheden blev stiftet af Rune Hyllested, Shapol Enggaard og Jens Axel Kruchow i 2013. Med tiden er advokatfirmaet vokset til i dag at være over 30 medarbejdere.

Gennem årene har rekrutteringen især været hjulpet på vej af jurastudiet på Aalborg Universitet.

- Vi har i lange perioder haft stor vækst og problemer med at skaffe folk hurtigt nok. Der var det en gave for os, at vi har et godt jurastudie heroppe, hvor vi har rekrutteret mange studiemedhjælpere. Det er vores ambition at have studerende inde gennem vores talentudviklingsprogram, fortæller Rune Hyllested.

- Jeg har mange dygtige kollegaer, der er startet som studiemedhjælpere. De er begyndt at blive advokater og er hos os i dag, tilføjer direktøren.

Han er selv uddannet fra Aarhus Universitet. Jurastudiet i Aalborg fandtes nemlig ikke, da medstifteren af STORM Advokatfirma selv tog sin uddannelse. At Aalborg Universitet optog de første jurastuderende i 2007, skulle dog vise sig at blive en vigtig del af Rune Hyllesteds dagligdag.

Nu er en markant del af hans kollegaer nemlig fra AAU.

- Det er meget nemmere, når vi har jurastudiet her. Det ved jeg fra kollegaer i virksomheder, der er større end vores, som ligger i byer uden et universitet. Det hæmmer dem på rekrutteringen, hvor det har hjulpet os godt på vej, siger han.

For fuld skrald på første dag

Foruden studiemedhjælpere har STORM også et program for jurastuderende på femte og sjette semester. Der er altså mange unge mennesker inde og vende hos virksomheden.

- For mig er det win-win. For os som virksomhed er det en stor gevinst, og det er fantastisk for den studerende, der har mulighed for at få et job på den måde, siger Hyllested.

Derudover kan en eksisterende tilknytning være et stort plus, når de kendte ansigter ikke længere er studerende. Det betyder, at tidligere studiemedhjælpere ofte får en god start hos STORM Advokatfirma, når de tager hul på arbejdslivet efter universitetet.

- Dem, vi har haft inde i et år eller to, før de bliver advokatfuldmægtige, er hestehoveder foran dem, der kommer helt rå fra universitetet og starter her. De kan arbejdsgangen og forstår DNA’en. De kan bruge systemerne. Det er så fedt. De starter for fuld skrald på første dag som fuldmægtig, fordi de tog oplæringen som studerende, siger direktøren.

Ind til Aalborg og ud i verden

Advokatfirmaets oprindelige placering i Aalborg kom naturligt, da to af virksomhedens stiftere havde hjemme i byen. Men siden har man valgt at blive i Nordjylland, selvom der i høj grad er et landsdækkende fokus fra kontorlokalerne på Eternitten.

- Det betyder en del for vores kollegaer at sidde sammen i de faglige hold, som vi har. Selvom vi har folk, der kører ind fra Aarhus, Randers og Frederikshavn, så er det vigtigt, at vi sidder sammen, påpeger Rune Hyllested.

- Der er flere fordele ved at være placeret her. Der er kort til både sydgående og nordgående motorvej, og inden for en times tid kan man være til møde i Frederikshavn eller Aarhus. Så selvom vi ligger nordligt, er infrastrukturen og lufthavnen super vigtig for os. Det er let for vores kollegaer at komme ind til os og videre ud i verden, siger han.

Fakta

Navn: Rune Hyllested

Titel: Administrerende direktør, partner og advokat

Alder: 38 år

Fritid: Jagt og skov

Kæphest: Vi har kun ét skud i bøssen, så gør det ordentligt første gang