Vi vælger mennesker frem for produkter i Nordjylland

Frank Bisgaard Andersen er direktør og stifter af Aalborg-virksomheden Labtech Data, som i dag tæller 110 medarbejdere og 21 butikker på landsplan. Under overskriften ’Danmarks Bedste IT service’ sælger og servicerer Labtech Data en række IT-produkter til både privat og erhverv.

Med en baggrund som hospitalslaborant stiftede Frank Labtech Data tilbage i 1992. Fra sin spæde begyndelse i en 15 kvadratmeter stor lejlighed er der dog sket meget. Med butikker i Aalborg, Aars og Hobro fik Frank for nogle år siden mulighed for at overtage to butikker på Sjælland, og siden er det for alvor gået stærkt.

Senest har Labtech Data overtaget hele WeCoverYou-kæden med 40 ansatte og blev dermed for alvor repræsenteret i hele Danmark:

”Jeg tror på, at det er vores Blue Ocean at være repræsenteret i andre byer end blot de helt store og oplagte. Vi har fx for nylig åbnet butik i Løgstør, hvor der er et godt kundegrundlag for vores services”, fortæller Frank og uddyber:

”Jeg bruger meget mit elev-netværk til at spotte de gode butikschefer. Kombinationen af en god lokation og en dygtig butikschef er altafgørende”.

Elever er hjørnestenen

”Jeg synes, at vi som erhvervsliv i Aalborg har et ansvar for at uddanne elever og støtte op om vores uddannelsesinstitutioner. Hos os bliver elever uddannet med det formål at blive butikschefer. De får lov til meget og er efterfølgende eftertragtede medarbejdere hos andre butikskæder”, understreger Frank og fortsætter:

”Vi har blandt andet et tæt samarbejde med Aalborg Handelsskole og UCN i forhold til elever og praktikanter. I Labtech Data har vi ca. 15 elever ad gangen. Det er en del af vores DNA at have elever, og samtidig sidder de unge mennesker inde med en masse viden, de er gamere og de er born digitals, så de passer godt til vores koncept med at have fokus på rådgivning og service”.

Nordjyder er loyale

”Det er min oplevelse, at nordjyder er meget loyale. Hvis de får god service i en butik, så vender de helt automatisk tilbage. Hvis de ikke oplever en god service, så finder de en anden leverandør eller en anden butik. Så kort kan det egentligt siges”, fortæller Frank og supplerer:

”Jeg synes også, at vi som nordjyder er gode til at købe lokalt og dermed være med til at støtte vores eget erhvervsliv. Samtidig mener jeg, at en vigtig del af nordjysk DNA er, at vi vælger med hjertet. Vi vælger mennesker og det, som det menneske står for fremfor et produkt eller en løsning, som vi har hørt om”.

”Når det kommer til medarbejdere, er vi måske stadig lidt heldige her i Nordjylland. Jeg oplever, at det er nemmere at finde dygtige medarbejdere her end fx på Sjælland, og vores medarbejdere skifter ikke job så ofte”.

Sport bringer mennesker sammen

Sport og esport fylder meget for Labtech Data, fordi sport er en oplagt mulighed for at bringe mennesker sammen.

”I Labtech har vi valgt at involvere os i sportsklubber og dermed være med til dels at støtte lokale initiativer og dels at skabe synlighed lokalt. I Aalborg er vi eksempelvis sponsor for EH Aalborg og AaB esport, og i Hobro har vi valgt at sponsere Hobro Vikings, som også er inden for esport”, forklarer Frank og uddyber:

”Sportslivet i Aalborg er gode til at bringe virksomheder sammen og skabe netværk på tværs af brancher. Det betyder selvfølgelig også meget, at nordjyder generelt er gode til at snakke sammen og har en god åbenhed over for andre”.

Verdens bedste lufthavn

Med butikker i hovedstadsområdet er Frank ofte på farten, og derfor betyder logistik meget.

”Jeg synes, at vi er meget heldige i Aalborg, fordi vores lufthavn ligger så tæt på byen. Der er hurtig check-in, gratis parkering og alverdens destinationer inden for rækkevidde. Samtidig har jeg altid den her følelse af, at jeg glæder mig til at komme hjem til Aalborg”.

”Jeg er født og opvokset i Aalborg, det er mit afsæt, og vores kæde har hovedkontor i Aalborg, hvorfra vi supporterer vores butikker på landsplan og vores B2B. Det ser jeg absolut ingen grund til at lave om på”, slutter Frank med et smil vores snak om at drive en landsdækkende butikskæde med base i Aalborg.

Fakta

Navn: Frank Bisgaard Andersen

Titel: Direktør og stifter af Labtech Data

Fritid: Familien som indbefatter 4 børn og lidt fitness

Kæphest: Vi har ansvar for at uddanne vores unge mennesker