Novo Nordisk finder diversitet i Aalborg

Siden 2008 har den store, danske medicinalvirksomhed Novo Nordisk haft en afdeling i Aalborg. Hos Novi i Aalborg Øst har en af Novo Nordisks afdelinger inden for biostatistik nemlig hjemme.

Aalborg-afdelingen indgår dermed i et samarbejde med de andre biostatistik-afdelinger i henholdvis Søborg og Indien.

- I Aalborg har vi fået øjnene op for, at der er en meget anvendt type profil, som allerede er vant til at arbejde i projekter - også tværfagligt. Dem, vi har ansat, sidder ikke udelukkende og nørder i tal. De kan indgå i diskussioner med læger og afrapportere vores resultater. De har kontakt med myndigheder og videreformidler vores resultater. De skal være gode til samarbejde på kryds og tværs, og der har kandidaterne fra Aalborg Universitet særligt været skarpe.

Det fortæller Malene Højbjerre, der står i spidsen for den aalborgensiske afdeling.

- Vi har en ambition om at være mangfoldige og få mere diversitet. Derfor er det en styrke at være flere steder. Der er forskellige kompetencer og kvaliteter. Dem fra Aalborg er vant til at arbejde i projekter og er mere tværfaglige, mens dem fra de klassiske universiteter kan være mere fagligt stærke. Den blanding gør os stærkere, fortæller hun.

Uddannelse var attraktiv

Da afdelingen blev etableret i Aalborg i 2008, var der først syv personer tilknyttet. Nu er der flere end 50 Novo Nordisk-statistikere og statistiske programmører i Nordjylland, mens virksomheden dertil har en nålefabrik i Hjørring.

- På det tidspunkt vidste vi, at Aalborg Universitet havde en god statistikeruddannelse, og vi havde tidligere haft et forskningssamarbejde med AAU, siger Malene Højbjerre.

- Jeg var en af dem og blev ansat som afdelingsleder. Vi havde svært ved at rekruttere statistikere i hovedstadsområdet på det tidspunkt. Tilbage i midten af nullerne var der mange nye biotech- virksomheder, som skød op der, og en del statistikere ville søge nye græsgange.

I dag er der foruden de 50 medarbejdere i Aalborg også beskæftiget 150 med biostatistik i Søborg samt 70 i Indien.

Vil styrke samarbejde

Efter de mange år med en tilværelse i Aalborg er båndet mellem Novo Nordisk og Aalborg Universitet fortsat stærkt.

- Jeg sidder i et aftagerpanel på Aalborg Universitet for matematik og statistik. Der giver jeg input til de trends, som vi ser. Hvad er det nye for os, og hvad kunne vi tænke os, at kandidaterne kan? Det betyder meget for os, at universitetet lytter til branchen, fortæller Malene Højbjerre.

Hun kom selv fra en stilling som lektor hos universitetet ved etableringen af afdelingen i 2008. Derfor kom synergien mellem studiemiljøet og medicinalvirksomheden også godt fra start.

- Vi har draget stor nytte af studiemiljøet siden. Vi er i tæt samarbejde omkring studenterprojekter og har adgang til studentermedhjælpere. Der er en pipeline af talenter, som vi selv kan ansætte efterfølgende. Derfor vil vi også gerne styrke samarbejde med AAU, siger hun.

Fakta

Navn: Malene Højbjerre

Titel: Vice President Biostatistics, Novo Nordisk