Hjem til Nordjylland

Hvis vi havde spurgt Dennis Juhl for 5 år siden, så ville han sige, at han aldrig ville åbne en restaurant i Aalborg. Dennis er uddannet kok og har primært haft sin gang i restaurationsbranchen i Århus. Nordjylland trak dog alligevel i Dennis, som er vokset op i Nibe. Det blev derfor til tre år som køkkenchef på Ruths Hotel i Skagen inden han slog dørene op til Textur i Aalborg i september 2017. Sidenhen er søsterrestauranten Struktur også kommet til.

”Danmark har rigtig mange dygtige kokke fra Nordjylland, som er taget udenbys eller udenlands og ikke er vendt hjem igen – og det havde jeg heller ikke tænkt mig at gøre. Men så begyndte jeg at se, at Aalborg rykkede sig. Kulturlivet har tilført en masse, og alt det vi har gjort rent arkitektonisk med havnefronten. Byen var pludselig i en ret god udvikling, og det gjorde, at vi også gerne ville til Aalborg.” fortæller Dennis.

Nej tak til København

Aalborg og Nordjylland betyder meget for Dennis Juhl og hans forretning, da byen er med til at skabe den DNA, som han søger at give sine restauranter.

”Hvis ikke vi havde haft alle de fødevaresteder, fiskeauktioner, grøntsagsleverandører og slagtere, som der er her i Nordjylland, så ville vi ikke kunne køre vores tema omkring råvareudnyttelse.”

Texturs koncept har vakt interesse hos erhvervsfolk rundt om i landet, men Dennis takker nej til København.

”Vi er blevet tilbudt at åbne en sektion i København eller Århus, og det er da sjovt at have et koncept i Aalborg, som københavnerne også gerne vil have, men vi åbner ikke andre steder. Så ryger noget af det personlige ved restauranten, og det er svært at få til at lade sig gøre andre steder i landet netop pga. de fødevarer, som vi har her Nordjylland.” Fortæller Dennis.

Netværk er Aalborgs kendetegn

Dennis peger på, at en af de ting, der kendetegner erhvervslivet i Aalborg, er netværket på tværs på brancher.

”Der er en rigtig god dynamik i det brede spektre af erhvervslivet. Det er lige meget om, du sidder i en VL-gruppe, en Round Table-gruppe eller i nogle af de mindre erhvervsgrupper. Vi udnytter hinandens kompetencer mere her i byen, end jeg har oplevet nogen andre steder. Lige meget om man er gallerist, møbelhandler eller bilforhandler, så er der en rigtig fin synergi.”

”Der er ekstremt mange virksomheder og personer, som jeg ser op til her i Aalborg, fordi de formår at være fremsynede. Det kan godt være, at de sidder i en helt anden branche, men de formår at holde hjulene kørende.” Fortsætter Dennis.

Restaurationsbranchen skal netværke mere

”I restaurationsbranchen er vi meget kreative og fremsynede, og vi er så heldige at have nogle af verdens bedste kokke i Nordjylland, så derfor kan vi helt sikkert give noget, men også i høj grad lære noget af andre brancher i erhvervslivet.” Fortæller Dennis

”Restaurationsbranchen har tidligere være meget lukket om sig selv, men det tror jeg nu er ved at ændre sig. Her i byen kender man hinanden, og man er ikke bange for at bruge hinanden, der hvor man er bedst, og det tror jeg er en kæmpe force. Miljøet er mindre her, og det gør, at man kommer hinanden mere ved, men vi er stadig den landsdel, som er dårligst til at netværke inden for restaurationsbranchen. Vi holder ikke branchekomsammener, som man gør i Århus og København – men det kommer. Alting har sin tid, og det er noget, man skal udvikle på.”

Dennis Juhl fortæller, at han tror på, at det er netværk som Gastro North og konkurrencen Nordjysk Mad, der er med til at sætte gang i processen omkring mere netværk i branchen.

Udvikling er vejen til succes

Netop Aalborgs udvikling var altafgørende for, at byen skulle være Texturs hjemsted. Dennis fortæller, hvorfor han synes, at det er vigtigt, at vi rider med på denne bølge:

”Det er altid sjovere at være en del af en udvikling, og jeg er ikke bange for, at der kommer udenbys restaurantkæder og dygtige kokke til Aalborg. Det presser bare mig og alle andre til at yde deres bedste - jo mere pres, jo hurtigere sker der udvikling, og det gør, at vi på et tidspunkt kan blive en gastrodestination. Men hvis ikke vi presser os selv til at være kreative, så tror jeg ikke, at vi bliver den næste gastrodistination, så tror jeg derimod, at det bliver Odense, som ligger i det samme leje som os.”

Dennis Juhl er ikke bange for konkurrence og mener, at vi skal sætte barren højere i Nordjylland, så vi presser os selv og ikke mindst hinanden:

”Hvis vi ikke kan klare at konkurrere, så bliver vi heller ikke de bedste. Vi skal sættes vores egen barre højere, og vi skal hjælpe hinanden i branchen med at løfte den barre.”

Fakta

Navn: Dennis Juhl, 32 år

Titel: Stifter og indehaver af restaurant Textur og restaurant og cocktailbar Struktur

Fritid: Bruger tid med familie, kæreste og søn