Højteknologi og software

Logimatic på Sofiendalsvej i Aalborg har eksisteret siden 1987, og administrerende direktør Troels Severinsen var den første ansatte sammen med de fire stiftere. Efter tre år hos Logimatic vendte han blikket mod en anden virksomhed, men han kom tilbage i 1996 og har siden siddet i direktørstolen. Logimatics oprindelige fokus var på el-automation til den maritime industri, siden er flere brancher kommet til, og der leveres nu også management-, logistik- og dokumentationsløsninger, automation til energianlæg og forsyningsvirksomheder.

”Vi startede med design, så begyndte vi at lave softwareløsninger til os selv, og det endte med, at nogle af vores kunder kunne bruge det. Løsningerne er så blevet videreudviklet til selvstændige produkter. Det har været den spæde start på en del af vores produkter”, fortæller Troels.

Nem adgang til studerende og kvalificerede kandidater

Logimatic har godt 70 ansatte i virksomhedens hovedkontor i Aalborg, et kontor med 17 mand i Værløse på Sjælland og for et par år siden blev der åbnet et salgs- og supportkontor i Singapore. Deres ansatte er et stort mix af tekniske specialister, der blandt andet tæller ingeniører, datamatikere, dataloger, maskinmestre og automationsteknologer. En af forcerne ved Aalborg er, at det er nemmere at finde kvalificerede kandidater her.

”Set med Logimatic briller er Aalborg en fin by at drive virksomhed i. Vi er rigtig glade for, at vi har Universitetet, UCN og Tech College, så vi har mulighed for at rekruttere veluddannede medarbejdere. Det er en af de gode forcer ved Aalborg. Jeg vil dog sige, at vi er blevet lidt mere udfordret på de medarbejdere, der kommer nordfra. Tunnelen og Limfjordsforbindelsen er blevet en udfordring, som man er begyndt at skulle planlægge med hele tiden. Det håber jeg, der kommer en løsning på”, siger Troels.


Godt erhvervsklima, men der er brug for netværk og sammenhold

Selvom det er nemmere at rekruttere kandidater i Nordjylland, så vil Troels Severinsen gerne have flere kandidater at vælge imellem. Han er selv styregruppeformand for Aalborg Maritime Network, og han håber på, at netværket kan bidrage til, at flere unge får øjnene op for jobs i den maritime branche.

”Universitetet er begyndt at have flere uddannelser med maritimt fokus, og det glæder mig meget. Men vi skal have mere fokus på det, så vi kan få kandidater ud, som er interesserede i det område. Vi arbejder på at gøre det maritime mere synligt, så man ikke tror, det kun er sikkerhedshjelme og stålplader, men også højteknologi. Jeg håber, at vi i det maritime netværk kan være med til at åbne øjnene for mulighederne i den blå industri”, siger Troels.

 

Rekruttering er nemmere i Nordjylland

”Det er nemmere at rekruttere i Nordjylland, end det er i København. Inden for software og automation er det svært, og det er det også heroppe, men det er stadig noget nemmere.

Vi bruger undervisningsinstitutioner meget til at få praktikanter og samarbejde om projekter. Det er en god måde for os at rekruttere og komme i kontakt med nye kandidater, for vi kommer til at kende de unge mennesker godt, ved hvad de står for, og de kender virksomheden,” fortæller Troels.

Nødvendigt at stå sammen

Netværk er blandt de ting, som Troels Severinsen mener, at Aalborg Kommune og BusinessAalborg er særligt gode til at støtte, for det er vigtigt, at virksomhederne står sammen som en enhed.

”Kommunen gør meget for at lave et godt erhvervsklima, og borgmesteren gør en god indsats for at promovere byen og støtte erhvervslivet. Vi får særdeles god behandling af BusinessAalborg og kommunen generelt, de har været gode til at medvirke til at lave netværk inden for de forskellige brancher og områder, og det styrker Nordjylland. Vi skal passe på med at tro, at man kan det hele alene. Vi skal stå mere sammen som en enhed og promovere os samlet med de kompetencer, vi har,” understreger Troels.


Erhvervslivet skal støtte uddannelsesstederne og iværksætterne

Ifølge Troels Severinsen er det yderst vigtigt, at virksomhederne fortsat støtter uddannelsesinstitutionerne og de studerende for at sikre, at kandidaterne har lyst til at blive. Men han ser også den store mængde af iværksættere i forskellige brancher, som noget, vi skal værne om.

”Vi skal styrke det miljø, der er ved uddannelsesinstitutionerne og få de færdiguddannede til at blive i området, så vi har et større rekrutteringsgrundlag, det er meget vigtigt for mig. Der er også en stor undergrund af iværksættervirksomheder i Aalborg. Det er vigtigt, at vi støtter dem, så der er nogle, der kommer med nye ideer. Det styrker ikke os umiddelbart direkte i Logimatic, men det styrker erhvervsklimaet heroppe og kan også give os opgaver på sigt. Men det kunne være dejligt for byen, hvis vi fik en til stor virksomhed til byen, som virkelig rykker på arbejdspladser”, slutter Troels.

Fakta

Navn: Troels Severinsen, 59 år

Titel: Administrerende direktør, Logimatic Engineering og Logimatic Holding

Fritid: Bruger noget tid i bestyrelsen for Nibe Festival og nyder jagt, badminton og cykling

Kæphest:Vi er en vidensvirksomhed, men selvom man er teknologidreven, skal man også huske at drive forretning