Leverer varer til søens folk over hele kloden

Wrist Ship Supply på Stigsborgvej i Nørresundby lever af at sælge proviant og udstyr til skibe og offshore platforme i hele verden Det globale hovedkontor er i Nørresundby, men Wrist Ship Supply har en lang række af kontorer og lagre rundt om i verdens havne.

Direktøren for Wrist Ship Supply er Robert Kledal. Han har været direktør siden 2010 og kommer med 21 års erfaring fra forskellige stillinger i A.P. Møller Mærsk.

”Da jeg startede for 8 år siden, var jeg københavner og kom fra A.P. Møller Mærsk. Allerede dér startede jeg på minus fem points, og det vidste jeg godt. Men jeg var så heldig, at jeg er Lyngby-fan og ikke FCK-fan, og Lyngby var det eneste hold AAB havde slået i 2010, så der kunne man godt få et klap på skulderen”, siger Robert.

Forskellen på Aalborg og København

At Robert Kledal ikke er flyttet til Aalborg er af hensyn til familien, og det har aldrig været på tale for ham at skulle flytte dem med til Aalborg. I stedet pendler han mellem de to byer, da hans kontor er i Aalborg, og det samme gælder hans nærmeste kolleger. Men at han kommer fra en stor virksomhed i København og har mange møder og stort netværk i byen, det gør også, at han kan spotte forskelle i erhvervslivet.

”Er det godt eller skidt at være i Aalborg kontra København? Det taler vi tit om. Når vi opvejer det, synes jeg stadigvæk, at bortset fra mit eget rejseri, har vi glæde af at være i Aalborg. Vi vil jo gerne have folk med internationalt udsyn. Men så kan man sige, at der er flere i København, men der er også mange flere til at slås om dem, for i Købehavn skulle vi slås med Carlsberg og Novo, som har et helt andet brand.


Internationalt perspektiv tiltrækker

Vi kan godt få de finansfolk, vi skal bruge, og vi er måske endda så heldige, at der er nogle mennesker af personlige grunde er bundet til et Aalborg-området, synes vores størrelse er spændene eller det internationale aspekt, siger Robert og fortsætter:

”Men der er ingen tvivl om, at virksomheder i København generelt er præget af et mere internationalt udsyn. Der er stor forskel imellem de to byer på, hvor naturligt det er for folk at interagere med en amerikaner, en tysker og en kineser samme dag. Men hos Wrist er vi heldige med, at vi har været internationale i mange år”, siger Robert.

Aalborg har de kompetencer, som Wrist har brug for

Hvis Robert Kledal i dag skulle anlægge ny shiphandler virksomhed, så ville han ikke gøre det i Aalborg på grund af det økonomiske aspekt i det. Men han er meget glad for at virksomhedens hovedkontor er i Aalborg, og sådan forbliver det også i nærmeste fremtid, lover han.

”Vi har mange kompetencer i Aalborg, der ville være svære at kopiere andre steder. Vi er ikke stor industri, hvor du kan flytte hovedkontor og stjæle konkurrentens folk, der kender til forretningsgangen. Der er ikke rigtig andre 'ship handlers' som os i Nordeuropa, så vores kompetencer er i høj grad bundet op på at være her. Det er de kompetencer, der gør, at vi stadigvæk er her i Aalborg”, siger Robert.


God lufthavn, men mangler lidt forbindelser

Robert Kledal er storforbruger af Aalborg Lufthavn på grund af hans bopæl i København. Men hans mange ansatte bruger også lufthavnen meget, og han er overordnet meget glad for faciliteterne og dens bynære placering. Men han så gerne, at der var flere forbindelser rundt i Europa fra Aalborg.

”Amsterdamforbindelsen betyder en del for os, og det betyder meget for os generelt, at der er flere afgange hver dag. For vores folk gider ikke sidde og vente i en lufthavn i flere timer for at komme hjem. Men jeg savner i høj grad også, at der kommer flere forbindelser til Tyskland og en bedre forbindelse til London. Jeg ved godt, det også handler om økonomi, men det betydet meget for os, at der er gode forbindelser fra Aalborg”, siger Robert.

Lidt knas på linjen

Robert Kledal mener, at Aalborg har udviklet sig meget de seneste fem år og i høj grad positivt. Der er kommet flere kulturtilbud, bedre restauranter og generelt mere liv. Han er yderst positiv over for samarbejdet med kommunen, og han er også meget positiv over at være med i G20-netværket sammen med andre erhvervsledere i kommunen. Men der er dog også lidt skår i glæden over for samarbejdet med kommunen.

”Borgmesteren virker som en sympatisk og dygtig mand. Men jeg mener, vi har et udestående med kommunen, og det ved han godt. Vores hovedkvarter blev bygget før min tid, og vi blev i forbindelse med vores nybyggeri lovet, at vejen hertil vil blive forbedret.

Vi har dagligt 30-40 lastbiler, der kører til og fra vores lager, så vi har brug for nem og god adgang. Jeg ved godt, at det er politik. Men den luksus har jeg bare ikke over for vores kunder, hvis jeg lover en kunde noget, og der starter en ny direktør på mandag, forpligter det stadigvæk. Så lige det kan da godt irritere mig indimellem. Men helt generelt har vi et venligt og godt forhold til kommunen og samarbejdet med dem, slutter Robert.

Fakta

Navn: Robert Kledal, 49 år

Titel: Administrerende direktør, Wrist Ship Supply

Fritid: : Familien, da jeg arbejder meget væk hjemmefra. Jeg sejler kajak, læser meget og bokser, når der er tid til det

Kæphest: : Man skal finde en god balance imellem uniformitet og respekt for kulturforskelle. Det er ikke altid den danske måde, der virker bedst, og det skal man respektere