Mindre konkurrence og mere plads til alle

Nordjyske Complea med hovedkontor i Nørresundby har oplevet markant vækst gennem de seneste år. Fra hovedsædet i Nørresundby leverer og supporterer de efterhånden 45 medarbejdere kunder med IT, hosting, telefoni og ERP-løsninger, hvor de er med hele vejen fra installation til drift og support.

Direktør og grundlægger Morten Hovaldt fortæller:

”Jeg startede Complea tilbage i 2010, fordi jeg kunne se et hul i markedet. Som teknisk ansvarlig i en anden virksomhed oplevede jeg et marked, hvor IT og telefoni var ved at smelte mere og mere sammen for erhvervskunder. Og hvor der inden for telefoni var en stærk trend med faste serviceaftaler, så fandtes det ikke på samme måde inden for IT. Det at kunne tilbyde totalløsninger og faste serviceaftaler gør os unikke, og hullet i markedet har vist sig at være en god forretning”.

 

Fra Hjallerup til Nørresundby

Morten etablerede oprindeligt Complea i Hjallerup men flyttede allerede i 2012 til Nørresundby for at komme tættere på kunderne og det netværk, som er i Aalborg-området. 

”Jeg oplever, vi er geografisk velplaceret”, fortæller Morten med et smil og fortsætter:

”Vores kunder nord for fjorden synes, at vi er rigtig nordjyske, fordi vi er placeret i Nørresundby, og vores kunder syd for fjorden ser os som en del af Aalborg og dertilhørende associationer om at være en del af en storby”.

Her er plads til alle

Når det kommer til at påpege det særlige ved Aalborg og Nordjylland, tøver Morten ikke:

”Det er min oplevelse, at vi er mere omfavnende i Nordjylland end i fx København. Selv blandt konkurrenter ser vi her i højere grad hinanden som samarbejdspartnere. Jeg kan godt lide den der mentalitet med, at der skal være plads til alle, og at vi sagtens kan snakke sammen på kryds og tværs. På en eller anden måde er her måske mindre konkurrence-mentalitet og mere fokus på egen forretning”.

Netværk har givet kunder i verdens 2. største kommune

Selvom de fleste af Compleas kunder ligger i Nordjylland har firmaet også taget en afstikker til Grønland, hvor de blandt andet har kunder i Sermersooq, som er verdens 2. største kommune, når det kommer til geografi:

”Det begyndte med Det Grønlandske Hus i Aalborg og så bredte kundekredsen sig gennem netværk til flere i Grønland, hvor vi efterhånden har 50 kunder og arbejder på flere”, fortæller Morten.

Hjælp til forretningsudvikling

Jeg synes, at det er en stor styrke ved Aalborg, at vi som erhvervsliv kan få sparring og støtte til forretningsudvikling gennem BusinessAalborg og Erhvervshus Nordjylland. Jeg har flere gange benyttet mig af muligheden for at sparre med erhvervskonsulent Helle Duus, som sidder i BusienssAalborg, hvor hun har hjulpet mig med nye kontakter og hjulpet mig ind i forskellige kompetenceudviklingsforløb”, fortæller Morten og uddyber.

”For mig er BusinessAalborg den der forlængede arm, som man kan gå til, og det er en god måde at forlænge sit netværk på. Samtidig har jeg også brugt BusinessAalborg som indgangsdør til Aalborg Kommune fx i forbindelse med spørgsmål til lokalplaner”.

Dét skal vi stå sammen om

”Jeg synes, at vi i Aalborg er rigtig gode til at hjælpe nystartede virksomheder godt på vej. Der er fokus på rådgivning og særlige startpakker til det vigtige vækstlag af nye virksomheder”, fortæller Morten.

”Jeg kunne dog godt tænke mig, at der var mere at hente i form af fx mere modtager-orienterede EU-støtteprogrammer, når det kommer til virksomheder som Complea, der er mere veletablerede. Her tænker jeg, at vi måske går glip af nogle gode forretningsmuligheder. Det kunne fx være virksomheder, som gerne vil videreudvikle deres produkter, men ikke helt selv har økonomien og kompetencerne til at komme videre”, uddyber Morten.

 

Fremtidsdrømme

Complea har opbygget en solid kundekreds i Nordjylland, hvor mange af kunderne har afdelinger udover Danmarks grænser, som også bliver supporteret fra hovedkontoret i Nørresundby. Flere og flere danske kunder er kommet til, og efter succesen med at åbne kontor i Frederikshavn, er Morten begyndt at overveje flere udvidelser af firmaet:

”Jeg tænker egentligt ikke, at København eller Aarhus er så oplagte steder for os at oprette lokalkontorer. Vi har et tæt samarbejde med vores kunder, som er glade for at kunne vælge en ’lokal totalleverandør’ af IT og telefoni. I Aarhus mærker jeg ikke, at det betyder noget, hvor man kommer fra, og om man vælger en lokal leverandør. Derfor har vi mere kig på andre områder i Jylland”, fortæller Morten og fortsætter:

”Vores hovedkontor hører dog hjemme i Nørresundby, og jeg ser ingen forhindringer for, at vi skal vokse endnu mere her, slutter Morten vores snak om at drive virksomhed med base i Nordjylland.

Fakta

Navn: Morten Hovaldt, 37 år

Titel: Direktør og stifter af Complea

Fritid: Familien, der tæller fruen samt 5-årige tvillinger, venner samt passion for rødvin

Kæphest: Udvikling eller afvikling