100 år i transportbranchen med ambitioner om mange flere

Malte Skinbjerg har siden 2012 været adm. direktør I C. M. Transport. Men han var været et kendt ansigt i virksomheden meget længere tid end det. Fra 2005-2012 arbejdede Malthe nemlig som daglig leder.

Virksomheden er specialister i transport af især byggematerialer og har lastbiltransport i hele Danmark.

Rødderne går tilbage til 1918 men især de seneste 13 år er det gået stærkt med en femdobling af omsætningen, som i år næsten runder 100 mio. kroner.

I branchens Top 100

I september fejrede transportvirksomheden 100 års fødselsdag og har netop opnået en flot 44. plads i Transportmagasinets Top 100 over de virksomheder i branchen, som klarer sig bedst i Danmark.

”I de sidste par år er der kommet meget mere fokus på vores synlighed”, fortæller Malte og fortsætter: ”Det gør en forskel for vores medarbejdere, vores stolthed og vores brand. I anledningen af vores jubilæum fik vi eksempelvis tilføjet en lastbil i sort og guld til vognparken. Den vækker opsigt på landevejene”.

”Det er noget ganske særligt at fejre 100 års fødselsdag i vores branche. Det er en hård branche, hvor pris og leveringssikkerhed er alt afgørende”, understreger Malte.

Oprindeligt var virksomheden en familieejet tømmerhandel i Hou, som siden koblede transportdelen på sine services. Siden 1979 har C. M. Transport dog udelukkende fokuseret på transport af især byggematerialer.

I 2016 gennemgik C. M. Transport et planlagt ejerskifte og er i dag ejet af adm. direktør Malte Skinbjerg, disponent Lars Sølvkjær samt investor og bestyrelsesmedlem Preben Randbæk.


Patriotisme gør en forskel

”Det, at vi har så dybe nordjyske rødder, sætter stadig sit præg på vores forretning”, fortæller Malte og fortsætter: ”Hos os arbejder vi efter devisen ’et ord er et ord’ og vi kender alle vores kunder godt”. Udover transport af især byggematerialer har firmaet opbygget en nicheforretning i at kunne levere med kran og at kunne levere med medbringer-truck. Her har vi opbygget en næsten unik kompetence i Danmark”.

”Jeg oplever, at virksomheder i Nordjylland har ekstra meget fokus på deres lokale kunder. På den måde synes jeg, at vores erhvervsliv er god til at bakke op om det nordjyske. Her er en særlig patriotisme, vi værner om Nordjylland og vil gerne gøre noget godt for lokalsamfundet”, uddyber Malte.

 

På linje med København og Aarhus

”Aalborg er knudepunktet i Nordjylland, og her er der sket meget især de sidste fem år. Hvor vi tidligere måske har stået i skyggen af vores storebrødre, når det eksempelvis kommer til investeringslyst og innovation, er det min klare holdning, at vi i dag har et blomstrende erhvervsliv".

"Samtidig er Aalborg et godt sted at bo, her er, hvad man har brug for. De mange nye investeringer gør, at erhvervslivet rykker sig og ikke mindst sker der meget på ejendomsmarkedet, som jo giver os ekstra opgaver, siger Malte med et smil.

 

Vækstambitioner

C. M. Transport har på nuværende tidspunkt 31 chauffører ansat og tilsvarende 31 egne lastbiler. Derudover har de omkring 35 hyrede/indlejede vognmænd og lastbiler tilknyttet. Udover adressen på Sundsholmen i Nørresundby har virksomheden en mindre afdeling i Løsning ved Hedensted.

”Vi ridder på en god bølge i disse år med organisk vækst og stor fremgang i omsætningen. Vores største kunder er i byggebranchen, og eftersom den branche er i fuldt flor, smitter det positivt af på os. Faktisk kan vi næsten ikke følge med,” fortæller Malte og fortsætter: ”Vi holder os til hjemmemarkedet, det er her, vi har vores spidskompetencer, og her harmonerer vores vækstambitioner og beliggenhed fint. Jeg ser ingen begrænsninger.

 

Sparringspartner

Med en femdobling af omsætningen og mange bolde i luften, spiller digitalisering en vigtig understøttende rolle for at kunne vokse med succes. I forbindelse med køb og implementering af et nyt IT-system har C. M. Transport brugt erhvervskonsulent Helle Duus fra BusinessAalborg som sparringspartner.

”Vi havde nogle gode snakke om, hvordan vi skulle gribe det an for at optimere vores forretning”, fortæller Malte og fortsætter: ”Det var meget brugbart at kunne spare med én udefra, som havde et godt netværk og erfaringer fra en række andre virksomheder, som også var midt i en digitaliseringsproces”.

Udfordringer i Nordjylland

I løbet af vores snak kommer vi også ind på de udfordringer, som der kan være at drive virksomhed heroppe.

”Vi mangler en 3. Limfjordsforbindelse, så kort kan det siges. Vi er heldige ved at bo så tæt på E45, at vores chauffører straks er på vej med de næste paller. Men trafikpropper og kø i tunnelen gør, at vi mister tid, og vores leverancer har jo deadlines”.

”Som kommune og som erhvervsliv skal vi sætte mere fokus på at bevare det, som vi har. Det er ærgerligt, at virksomheder som Cembrit og Spritten ikke er her mere. For de er en stor del af Aalborgs DNA. Vi må stå mere sammen om at skabe de vilkår, der sikrer, at virksomheder har lyst og kan se en forretning i at blive her”, slutter Malte.

 

Fakta

Navn: Malte Skinbjerg

Titel: Administrerende direktør i C. M. Transport A/S

Fritid: Familie, træning og venner

Kæphest: At alle i C. M. Transport møder glade på arbejde og går glade hjem. Og vi samtidig får en forretning til at lykkes