Frivillighed blev en god forretning

Selvom Kristin Assaad blev færdiguddannet som erhvervsjurist i starten af 2018, så har hun arbejdet med jura siden 2014 og har nu været aktiv med virksomheden LegalUp siden februar 2019. LegalUp tilbyder små og mellemstore virksomheder juridisk rådgivning på abonnement. Kristin har iværksat tre frivillige retshjælp og studenterforeninger med 80 frivillige jura- og erhvervsjurastuderende tilknyttet.

”Den frivillige retshjælpsverden er den, der har åbnet op for mine efterfølgende projekter.”

LegalUp udspringer af Kristins ene retshjælp, som hedder iværksætterretshjælpen.

”Jeg kunne jo ikke blive ved med at leve af frivilligt arbejde. LegalUp blev en kombi af det traditionelle advokatfirma, hvor service og personlig relation er en mulighed kombineret med effektiviteten og prisniveauet fra 100% digitale platforme, hvor vi kan korrespondere, og ikke drukner i papirer. Det bedste af to verdener.” Fortæller Kristin.

Selvom Kristin har fart over feltet og store vækstambitioner i forhold til LegalUp, så slipper hun ikke sine frivillige projekter.

”Jeg er stadigvæk aktiv i mine hjerteprojekter. Dem kan jeg ikke bare give videre.” Fortæller Kristin.

Vækstambitioner

LegalUp har eksisteret siden februar 2019, og har allerede på nuværende tidspunkt kontor i Aalborg og København.

”Planen har hele tiden været, at vi skal være placeret i de fire store byer, så vi kan have den personlige relation med vores kunder i hele Danmark. Inden for det næste halve år, skulle vi også gerne være åbnet i Århus og Odense.”

Selvom Kristin har store vækstambitioner, så glemmer hun ikke Aalborg.

”Aalborg er her hvor mit kernenetværk er. Der har været kæmpe stor opbakning fra Aalborgs erhvervsliv og BusinessAalborg. Det er rigtig rart at føle, at vi er en familie her, hvor vi hjælper hinanden, og derfor skal LegalUp også altid blive i Aalborg, og det skal være en af de største afdelinger.” Fortæller Kristin.

Nordjysk mentalitet med et tvist

Det er særligt en nordjysk ordentlighed og varme, som Kristin Assaad sætter pris på ved Aalborg.

”Jeg føler, at man passer på hinanden og støtter hinanden. Det er sådan lidt et familiært forhold, og det kan være rigtig hyggeligt og trygt, men det kan også gøre, at man ikke tør at tage springet.” Fortæller Kristin.

Selvom Kristin sætter pris på den nordjyske mentalitet, så mener hun, at vi godt kan kombinere den lidt med københavnernes tilgang:

”Jeg kan godt lide at kombinere den nordjyske mentalitet med den mere aggressive tilgang, der er blandt iværksættere i København. De skal bare frem, og det kan næsten kun gå for langsomt. Det kan godt tage overhånd, men nogle gange skal vi lige skubbe os selv lidt bag i her i Nordjylland, så vi kommer ud over stepperne og pakker den der jantelov lidt væk. De tør at drømme lidt større i København, men for at det ikke stikker af, så er det godt at have lidt jyde i sig.”

Aalborg er kendt for iværksætteri

Selvom de københavnske iværksættere kan være mere aggressive end de nordjyske, så fortæller Kristin, at Aalborgs iværksættere alligevel er berygtede i København.

”Jeg synes, at iværksætterlivet i Aalborg er ekstremt godt, og vi gør det virkelig godt i forhold til størrelse. Når jeg er i København, så nævner de også tit Aalborg og siger, at de kan sgu noget deroppe i det mørke Jylland.”

”Jeg synes også, at iværksætterne bliver hjulpet rigtig godt med tilbud og programmer i Aalborg. Særligt i StartUp Caféen, hvor jeg selv er tilknyttet som rådgiver. Så det er super fedt.” Fortsætter Kristin.

Vi skal stå sammen om Aalborg

Kristin er meget aktiv i flere advisory boards, bestyrelser og i mentorarbejde på Aalborg Universitet. Når der spørges ind til, hvad vi skal stå sammen om i Aalborg, så er hun heller ikke i tvivl:

”Vi skal stå sammen om at styrke hinanden, hjælpe hinanden i gang og bruge hinanden, for vi er rigtig dygtige heroppe. Jeg synes faktisk også, at vi er gode til at stå sammen i Aalborg, og det er noget, der sættes meget fokus på. Blandt andet omkring Aalborg Alliancen.”

Ansæt en nyuddannet

Slutteligt har Kristin Assaad en opfordring, som hun gerne vil give videre til de mere etablerede virksomheder i Aalborg:

”Vi har jo en del større og ældre virksomheder her i Aalborg, og jeg synes, at de skulle turde at gøre noget, de ikke plejer at gøre, være mere innovative og prøve at ansætte nyuddannede og akademikere, som kan tilføje noget nyt til virksomheden.” Slutter Kristin.

Fakta

Navn: Kristin Assaad, 33 år

Titel: Stifter og indehaver af LegalUp

Kæphest: Hvis det kan tænkes, kan det gøres