Hotelfamilie har Aalborg i hjertet

Bühlmann-familien har drevet hotel i tre generationer. Det hele begyndte på Scheelsminde i Aalborg tilbage i 1960, og de seneste ti år er det gået stærkt for efterkommeren Anemette Bühlmann og manden Danni Bühlmann.

Efter de overtog Scheelsminde i 2007 har de vækstet virksomheden fra ét til seks hoteller og har nu 340 medarbejdere i virksomheden Familien Bühlmann under ægteparrets ledelse.

- Vi overtog Scheelsminde i 2007 og har altid haft en drøm om at drive flere hoteller. Vi kunne se mange fordele i at vækste, få flere kræfter ombord og fremtidssikre virksomheden. Man kan godt være lidt sårbar ved at være ét sted, fortæller Anemette Bühlmann.

- Men Aalborg ligger vores hjerte nært. Det var her, vi startede, og vi er begge født og opvokset i Aalborg. Derfor var det også naturligt at blive her, og vi har vores hovedkontor her. Vi har ingen planer om at flytte udenbys, siger hun.

Tre af de seks hoteller ligger således også i hjembyen. Det nyeste skud på den aalborgensiske stamme er Pier 5 Hotel på Aalborgs havnefront, hvor Familien Bühlmann ligeledes har hovedkontor. Derudover er der selvfølgelig Scheelsminde, hvor det hele startede, foruden Airport Hotel ved Aalborg Lufthavn.

- Aalborg har en spændende størrelse. Det kan vi se i forhold til andre kommuner. Byen er tilpas stor til, at vi har nogle gode medarbejdere og nemmere kan rekruttere dygtige medarbejdere. Men den er også lille nok til, at alle heroppe vil netværket og ikke mindst hinanden - både fra de private aktører og kommunens side, siger Anemette Bühlmann.

Foruden Aalborg driver Familien Bühlmann også hoteller i Viborg, Aarhus og Holstebro kommuner. Derudover kigger man på nye, potentielle lokationer i byer som København, Odense, Kolding og Vejle.

Satser på sjæl

Selvom alle seks hoteller hører under koncernen Familien Bühlmann, har de hvert sit navn og forskellige kundesegmenter. Dermed skiller den nordjyske række af hoteller sig ud fra en stor del af landets kæder, der kører ét strømlinet koncept.

- Vi vil ikke være en kæde, der kører “one fits all” som andre. Vi er unikke, og det er vigtigt for os, at vores lokationer er unikke. Det vil vi holde fast i. Der er sjæl i det, og derfor bliver vi ikke en stringent kæde, siger Anemette Bühlmann.

- Vi går den personlige vej, hvor vi kan fokusere på værtsskab og være mere til stede. Men vi arbejder også på vores fundament, hvor vi gør flere ting ens nu. Vi booker, kommunikerer og gør rent på samme måde hele vejen rundt, tilføjer hun.

Beliggenheden i Aalborg har også gjort det nemmere at indarbejde bæredygtighed på tværs af hele familievirksomheden.

- Vi arbejder løbende med vores bæredygtige tilgang til at drive hotel. Aalborg gør meget for bæredygtighed, og det tapper godt ind i vores filosofi. Aalborg Kommune har længe villet være grønne, og der gøres mange gode tiltag, som vi gerne støtter op om, lyder det fra Bühlmann.

Drømmen om Michelin

Foruden den voksende hotelkoncern har Familien Bühlmann ligeledes satset yderligere på gastronomi. Restaurant Bühlmann, der ligger på Scheelminde, er også med til at trække hotelgæsterne til Aalborg.

- Når vi driver hoteller, er byens udvikling altid spændende. Vi kan få flere segmenter ind, og netop gastronomien bringer et bestemt segment til byen. Det er spændende at arbejde med, og det passer godt ind i vores koncepter, fortæller Anemette Bühlmann.

Restauranten er efterhånden bemærket i langt højere grad end hos de madinteresserede nordjyder og gennemrejsende hotelgæster. En række meget positive madanmeldelser i landsdækkende aviser har nemlig øget interessen betragteligt.

- Det kræver enorme ressourcer og kræfter at præstere på så højt et niveau. Derfor er vi glade for at have vores flagskib på Scheelsminde. Der er generelt nogle fede restauranter heroppe. Aalborg og Nordjylland er på et gastronomisk niveau med Aarhus eller måske endnu højere. Vi er virkelig godt med, siger hun.

De markante ord fra velrespekterede madanmeldere placerer Restaurant Bühlmann side om side med en lang række toprestauranter i Danmark - heraf restauranter med anerkendelse i form af en eller flere Michelin-stjerner. Det stempel drømmer Anemette Bühlmann ligeledes om, at Aalborg som by snart kan få.

- Vi arbejder stærkt med resten af Aalborg på at få Michelin herop. Måske drypper det ikke af på os, men på vores kolleger. Det betyder stadig alverden for os, hvis der kigges den her vej. Vi råber højt og siger, at det er den vej, som vi vil, siger hun.

- Vores værtspar på Scheelsminde sidder i netværk med andre restauratører, og vi samarbejder på tværs af byen. Der løftes i flok. Det er Aalborg blevet bedre til, og man er gode til at finde ud af, hvordan man får noget til byen, som hjælper os alle, tilføjer Anemette Bühlmann.

Fakta

Navn: Anemette Bühlmann

Titel: Direktør og medejer

Kæphest: Vi skal flytte mennesker og give noget tilbage