Drømmen om Michelin
Foruden den voksende hotelkoncern har Familien Bühlmann ligeledes satset yderligere på gastronomi. Restaurant Bühlmann, der ligger på Scheelminde, er også med til at trække hotelgæsterne til Aalborg.
- Når vi driver hoteller, er byens udvikling altid spændende. Vi kan få flere segmenter ind, og netop gastronomien bringer et bestemt segment til byen. Det er spændende at arbejde med, og det passer godt ind i vores koncepter, fortæller Anemette Bühlmann.
Restauranten er efterhånden bemærket i langt højere grad end hos de madinteresserede nordjyder og gennemrejsende hotelgæster. En række meget positive madanmeldelser i landsdækkende aviser har nemlig øget interessen betragteligt.
- Det kræver enorme ressourcer og kræfter at præstere på så højt et niveau. Derfor er vi glade for at have vores flagskib på Scheelsminde. Der er generelt nogle fede restauranter heroppe. Aalborg og Nordjylland er på et gastronomisk niveau med Aarhus eller måske endnu højere. Vi er virkelig godt med, siger hun.
De markante ord fra velrespekterede madanmeldere placerer Restaurant Bühlmann side om side med en lang række toprestauranter i Danmark - heraf restauranter med anerkendelse i form af en eller flere Michelin-stjerner. Det stempel drømmer Anemette Bühlmann ligeledes om, at Aalborg som by snart kan få.
- Vi arbejder stærkt med resten af Aalborg på at få Michelin herop. Måske drypper det ikke af på os, men på vores kolleger. Det betyder stadig alverden for os, hvis der kigges den her vej. Vi råber højt og siger, at det er den vej, som vi vil, siger hun.
- Vores værtspar på Scheelsminde sidder i netværk med andre restauratører, og vi samarbejder på tværs af byen. Der løftes i flok. Det er Aalborg blevet bedre til, og man er gode til at finde ud af, hvordan man får noget til byen, som hjælper os alle, tilføjer Anemette Bühlmann.