Italien i Aalborg

Restaurant SanGiovanni er en af Vesterbros helt gamle kendinge. Mikele Volpis forældre åbnede i 1988 restauranten, der i dag dækker næsten 1100 kvadratmeter og beskæftiger 25-30 medarbejdere. Mikele, der i dag er indehaver, startede selv som 12-årig med at vaske op og servere.

”Jeg har aldrig boet udenfor 9000 Aalborg, kun da jeg arbejdede i udlandet. Min far kom til Danmark fra Italien i 1970 og føler sig næsten mere nordjyde og Aalborgenser end italiener. SanGiovanni er vokset med Aalborg, og det har været spændende at se den udvikling, byen har været igennem. Der er sket meget siden 1970.” Fortæller Mikele.

 

En lille storby, hvor vi spiller hinanden gode

Mikele Volpi mener, at der er mange fordele ved at drive restaurant i en lille storby som Aalborg.

”Netop det, at Aalborg er en lille storby gør, at folk i byen er fokuserede på, at byen skal udvikles, og samtidig skal vi ikke glemme DNA’et. Vi glemmer ikke dem, der har været i byen i hårde tider, men samtidig inviterer man gerne nye spillere til byen.”

”Jeg synes, at der er et godt samspil mellem universitetet og erhvervslivet, og der er mange gode og forgrenede netværk, der går langt tilbage. Det er rigtig positivt, at man støtter op om hinanden, og at dem der klarer sig rigtig godt, også giver noget tilbage til byen. Jo bedre vi kan blive til at krydse de forskellige brancher og skabe synergier, jo bedre kan vi styrke byen og erhvervslivet.”

 

Tager ansvar for fremtidens arbejdskraft

At give noget tilbage til byen handler for Mikele Volpi også om at investere i fremtidens arbejdskraft.

”Vi har uddannet elever de sidste 20 år, og vi uddanner også langt flere end vi skal i forhold til point. Det er et spørgsmål om, at vi gerne vil tage ansvar og fordi at mange af dem, som vi uddanner ofte kommer tilbage og arbejder hos os igen efter et par år. Så det er også en måde at skabe og vedligeholde en medarbejderstab som synes, at det er et rart sted at være.”

Tæt på byens maskinrum

Fordelene ved den lille storby afspejles i netværk, den korte vej fra spørgsmål til svar, og at der er ikke langt til toppen, mener Mikele.

”Jeg er heldig at sidde i et par bestyrelser, hvor vi er tæt på maskinrummet i Aalborg Kommune. Hvis man har udfordringer med noget, så er kommunen der, og jeg synes, at der er god service.”

”Via Aalborg Cityforening, hvor jeg sidder i bestyrelsen, har jeg fået lov til at bidrage med min mening i forbindelse med byplanlægning for områderne omkring Budolfiplads, Nytorv og Gåsepigen. Vi er glade for, at det er ved at være vores tur til at blive byfornyet.” Fortsætter Mikele.

Mulighedernes by

Vi går mere ud og spiser end nogensinde før, og det er tydeligt, hvordan det påvirker midtbyen.

”I forhold til vækst i restauranter ligger Aalborg 12% over landsgennemsnittet. Siden finanskrisen er branchen vokset 37%, men bare i Aalborg midtby er den vokset 50% og omsætter næsten for en milliard. Så det er klart, at restaurationsbranchen er vigtig for byen.” Fortæller Mikele Volpi.

”Hvis man gerne vil noget i Aalborg, så er det muligt. Hvis man gerne vil vækste, så synes jeg, at der er velvilje fra både ejendomsmæglere og banker. Der er ikke nogen, der spænder ben for en, og det kan man jo se på de mange nye steder, der åbner i byen.”

Alliance om Aalborg

Mikele Volpi mener, at udvikling og vækst også betyder, at vi skal stå sammen.

”Vi skal stå sammen omkring den tredje limfjordforbindelse. Når man bor og arbejder i midtbyen, så kan man se, hvordan trafikken kan lukke hele byen ned. Vi skal have styr på tilgængelighed og parkering, og så skal vi stå sammen om en midtby, hvor handel og kultur går op i en højere enhed. Men jeg synes, at vi er godt i gang med at skabe en interessant by med både kultur, events, shopping og restauranter.” Slutter Mikele Volpi.

Fakta

Navn: Mikele Volpi, 43 år

Titel: Indehaver af SanGiovanni

Fritid: Cigarer og whisky

Kæphest: En aftale er en aftale